Doğa MücadelesiManşet

“Validebağ Korusu’nda jeotermal sondaja hayır” paneli 22 Ekim’de

0

Validebağ Korusu direnişinin 3’üncü yılında Jeotermal Sondaj tehlikesi ile karşı karşıya. Validebağ Gönülleri 22 Ekim Pazar günü saat 13.30’da Koşuyolu Gönüllü Evi’nde panel düzenliyor. Panele İTÜ Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan ve TMMOM Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Savaş Karabulut konuşmacı olarak katılacak.

Jeotermal kaynak ve mineralli su aramak için verilen sondaj iznine protesto

Üsküdar’daki 354 bin metrekarelik Validebağ Korusu’nda jeotermal kaynak projesi için arama ruhsatı verilmesinin ardından Validebağ gönüllüleri ve bölge sakinleri Validebağ Korusu’nda hafta sonu bir araya geldi. Yurttaşlar “1. Derece Doğal Sit Alanıdır, Validebağ Korusu ticarethane değildir” yazılı pankartı açtı ve “Validebağ korudur, koru kalacak” sloganını attı.

Bitki örtüsü tahrip olacak

Grup adına basın açıklaması yapan avukat Mustafa Akman, İstanbul Valiliği’nin 19 alanda jeotermal kaynak ve mineralli su aramak için sondaj projesine izin vermesine tepki göstererek “Şirket bir açıklama yaparak ÇED başvurusundaki sondaj yapılacak ruhsat alanı içinde Validebağ Korusu’nun da bulunduğunu, ancak koru içinde sondaj çalışması yapılmayacağını belirtti. Biz bu açıklamaya ihtiyatla yaklaşıyoruz. Öncelikle Valiliğin sondaj iznini iptal ettiğini açıklamasını istiyoruz. Çünkü koruda sondaj yapılması demek korunun delik deşik edilmesi, bitki örtüsünün tahrip edilmesi demektir. Korudaki canlıların yaşam alanlarının yok edilmesi demektir. Validebağ Korusu’nu rahat bırakın” dedi.

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.