ManşetTürkiye

OHAL 5. kez uzatıldı!

0

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında OHAL’in uzatılması yönünde tavsiye kararı alınmıştı. Meclis’in dünkü onayıyla OHAL beşinci kez uzatıldı. Darbe girişiminin ardından ilan edilen ve bir yılı aşkın süredir devam eden OHAL en az 19 Ocak tarihine kadar sürecek.

3 ay içinde bunu sonlandırmayı beklediklerini ancak FETÖ’nün yapısı, takiyeyi esas alması ve çalışma yöntemlerinin örgütle mücadeleyi zorlaştırdığına işaret eden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, şunları kaydetti:

“FETÖ/PDY, PKK, KCK, DEAŞ ve DHKP-C başta olmak üzere bütün terör örgütleriyle mücadelede hızlı kararlar alınması; kararların hızlı ve etkin uygulanması, karşı karşıya olduğumuz güvenlik tehdidi ve sorunun yapısı, büyüklüğü, çetrefilliği, demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik karar ve tedbirlerin etkin şekilde uygulanmasının devamlılığı, Türkiye’de bir daha darbe teşebbüsünde bulunulmaması, bulunmaya kimsenin cesaret edemeyeceği demokratik bir ortamın ve büyük reformların yapılması, Irak ve Suriye’de yaşanan gelişmelerin ülkemize ve ulusal güvenliğimize yönelik içerdiği risk ve tehditlerin varlığı, ülke genelinde sağlanan huzur ve güven ortamının devamı, başlatılan çalışmaların tamamlanabilmesi maksadıyla OHAL’in uzatılması kararlaştırılmıştır. Ve her defasında da bu ihtiyaçlar nedeniyle OHAL uzatılmıştır.”

OHAL’in uzatılmasına tepki

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, OHAL’in uzatılmasına ilişkin “FETÖ’nün kucağına ittiği insanları mağdur etmeyi bir marifet haline getirdiler. Bu çerçevede 20 Temmuz’da 15 Temmuz’u fırsat bilerek ilan edilen OHAL’in 3 ay daha uzatılması vahim bir durumdur” dedi.

 

(Diken)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.