EnerjiManşet

Akkuyu’ya lisans iptal davası: 2. Fukuşima Türkiye’de yaşanmasın!

0

Akkuyu Nükleer Santrali’ne karşı lisans iptal davası açıldı. Geçen yıl, EPDK’ye karşı açılan Akkuyu Nükleer Santrali ön lisans iptal davası Ankara 12. İdare Mahkemesi tarafından reddedilmişti.

Başvurucuların İstinaf Mahkemesine başvurması ile Türkiye Barolar Birliği, Adana Barosu, Ziraat Mühendisleri Odası, Adana Tabip Odası ve Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri’nin şikayetçi olduğu dava, Ankara 18’inci İdare Mahkemesi’nde açıldı. Davada henüz duruşma tarihi verilmedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Üyesi Avukat İsmail Hakkı Atal, Akkuyu Nükleer Santrali’nin Türkiye ve tüm Akdeniz havzası için büyük tehlike olduğunu ifade etti.

Akkuyu Nükleer Santral sahasının aktif bir fay hattı olan Kuzey Anadolu Ecemiş Fay hattının bitim noktasının 30 km batısında yer aldığını dile getiren Atal, “Her 10 bin yılda bir 7 şiddetinden büyük yıkıcı deprem geçiren Kuzey Anadolu Ecemiş Fay hattında son 17 bin yılda yıkıcı deprem olmamıştır ve bilim insanlarına göre bu hareketsiz dönem her an sona erebilir. Bölgede her an olabilecek 7 şiddetinden büyük yıkıcı bir deprem Fukuşima nükleer felaketinin sonuçlarını akla getirmektedir” dedi.

 

(Evrensel)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.