ManşetTürkiye

301 madencinin hayatını kaybettiği Soma davasında 2 kişiye tahliye

0

Manisa’da 301 madencinin can verdiği Soma katliamı davasında altısı tutuklu 51 sanık yargılanıyor. Dün Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada bir tutuklu ve bir sanık tahliye edildi. Mahkeme, soruşturmanın başından beri tutuklu olan vardiya amiri ve emniyet teknikeri Mehmet Ali Günay Çelik’in adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Karar okunurken Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan bayıldı. Madenci aileleri sanıklara ve mahkeme heyetine tahliye kararı sonrası tepki gösterdi. Polis aileleri, güçlükle salondan çıkardı. Bazı madenci yakınları da baygınlık geçirdi.

Madenci annesini salondan attılar!

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’ın avukatı Kadir Çekin konuşurken hayatını kaybeden bir madencinin annesi Elmas Kaya, avukata tepki gösterdi. Mahkeme başkanı Salih Pehlivanoğlu’nun salondan çıkarılmasını istediği Kaya,Benim yerimde sen olsan nasıl sabredersin? Annene sor. ‘Anne ben ölseydim, sen ne tepki gösterirdin?’ Sor bakayım sana ne diyecek!” dedi.

Sanıklar bilirkişi raporlarını eleştirip yeni bir rapor istedi

Tutuklu sanık Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’ın avukatı Kadir Çekin, bilirkişi raporlarında tüm şirket sorumlularının kusurlu bulunduğunu söyledi.

Avukat, savcılık iddianamesinin de bu doğrultuda hazırlandığını ifade ederek şunları kaydetti: “Şüphelilere kusur bulmak için kendilerini delil bulmada zorunlu hissettiler. Dinamit atışlarından sonra yaşanan ani karbonmonoksit gazı yükselmelerini yangın olarak kabul ettiler. Sürekli yangın varmış gibi kabul ettiler. Bilirkişi raporuna göre ocağın çalışmadığı tatil günlerinde yangın yok ama çalışma günlerinde yangın var. Bu şekilde rapor hazırlandı.”

Duruşma 9 Ocak 2018’ ertelendi

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Ramazan Doğru, maden mühendisi, işletme müdür yardımcısı İsmail Adalı, işletme müdürü Akın Çelik ve maden mühendisi Ertan Ersoy’un tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşma 9 Ocak 2018’e ertelendi. Yeni bilirkişi taleplerini reddedildi.

 

(Diken)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.