DünyaManşet

Darwin’in torunundan beslenme önerisi: Daha az et yiyin

0

Evrim teorisini ortaya atan Charles Darwin’in torunu Chris Darwin kendini türü tükenme tehlikesi altında olan canlılara adadı. Darwin bunun için beslenme alışkanlıklarımızı sorgulamamız ve bir seçim yapmamız gerektiğini söylüyor.

“Gezegeni daha çok seviyorum”

Dünyada ilk defa İngiltere’de ilk defa et tüketimi hakkında kapsamlı bir konferans düzenlendi. Tükeniş ve Hayvancılık başlıklı  konferansın 50’den fazla katılımcısı ve 500’den fazla delegesi arasında Chris  Darwin de vardı. İngiliz Independent gazetesine de konuk olan  Chris Darwin, ” Evet protein ve düzenli almamız gereken 25 aminoasit var. Gelin görün ki bu aminoasitler bitkilerde de var. Evet, güneşli bir günde güzel bir biftek ve patatesin yanında bir Avustralya pubında şarap içmeyi ben de çok severim ama gezegeni daha çok seviyorum” diyor.

Chris Darwin, insanları daha az et yemeye teşvik etmek için “Darwin’in Meydan Okuması (Darwin Challenge)” adıyla bir hareket başlattı. Darwin Cahallenge’ı bir mobil uygulamaya da dönüştüren Darwin, kampanyaya katılanları haftada bir gün daha az et yemeye davet ediyor.  Darwin Challenge projesinin sitesinde hayvanlara kötü muamelenin ve ormansızlaşmanın durdurulabileceği, insan sağlığının düzelebileceği, sera gazı salımının düşebileceği ve insan haklarında kazanımlar elde edilebileceği söyleniyor.

 

(Gazete Duvar)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.