ManşetTürkiye

‘KHK muhatabı’ Duygu Şahlar ‘bir özgürlük masalı’ Bi’Şey Anlatıcam ile Türkiye’yi dolaşıyor

0

Duygu Şahlar, OHAL (Olağanüstü Hal) sırasında birbiri peşisıra çıkan KHK’lardan (Kanun Hükmünde Kararname) biri sonucunda Antakya’da görev yaptığı anaokulundaki işinden çıkartılan Eğitim-Sen’li bir öğretmen.

KHK mağduru tanımını kabul etmeyen ve “Biz olsak olsak KHK muhatabı olabiliriz” şeklinde kendi durumunu özetleyen Şahlar  anaokulundaki öğrencilerine anlattığı masallara ve masal anlatıcılığına adadı kendini KHK muhataplığı sonrası. Önce Adana’da bir sanat merkezine dönüşen Akustik Kültür’de, Moyo Masal ekibi ile başlayan masal anlatımları şimdi tüm Türkiye’yi baştan başa masallı bir tiyatro oyunu ile bezeyeceği bir büyük tura dönüştü. Adı da “Bi’Şey Anlatıcam” oldu.

Adana’dan Antakya’ta: 2,5 ayda 35 kent

İlk masal anlatımı Şahlar’ın memleketi Adana’da hem de 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günün’de gerçekleşiyor. 5 Ekim’de başlayacak Türkiye turnesi 35 kenti dolaştıktan sonra KHK ile işinden ihraç edildiği  Antakya’da 18 Kasım’da son bulacak.

‘Bi’Şey Anlatıcam’ın duraklarını facebook sayfasından öğrenebilir aynı zamanda instagram sayfasından da takip edebilirsiniz.

 

Yolculuk Dünya Öğretmenler Günü’nde başlıyor

Bi Şey Anlatıcam’ın izleyeceği güzergahı, “Kıyı şeridi boyunca devam edecek olan bu yolculuğumuz süresince sırasıyla Eğitim-Sen’in olduğu illerde ve şubelerde her gün bir oyun oynayacağız” şeklinde özetliyor Duygu Şahlar.

Eğitim-Sen’in olduğu bütün illerde oyunu sahneleme niyetleri olduğunu belirten Şahlar, “Bir kervan mantığıyla yola çıkacağız. 5 Ekim “Dünya Öğretmenler Günü”nde Adana’dan başlayacağımız bu yolculuğun yol haritasını Eğitim-Sen şubeleri ile görüşerek planladık. Adana’dan başlayacak olan bu serüven 18 Kasım’da son görev yaptığım ilde yani Antakya’da son bulacak. Şimdilik yaklaşık 35 nokta gözüküyor. Artabilir de azalabilir de… Göç yolda belli olur derler, gidiyoruz bakalım.” şeklinde konuştu.

Duygu Şahlar, çocuklara masal anlatıcılığı faaliyetleri yürüten Moyo Masal ekibinin de bir üyesi

Belgesel de çekilecek

3 kişi ile birlikte çıkılacak yolun tüm duraklarında bir video günlük oluşturma niyeti de var. KHK muhatabı tüm emekçilerin sesinin de bu yolla daha geniş kesimlere ulaştırılması hedefleniyor.

Tüm sürecin belgeselinin de çekileceğini söyleyen Şahlar, “Sürecin sonunda ortaya çıkacak olan belgesel-video günlük ise, neredeyse tüm ülkedeki sendikal mücadele sonucu işinden atılan öğretmenlerin ortak hikâyesini anlatacak. Bu belgeseli bütün ihraç edilmiş kamu emekçilerine adayıp, Eğitim-Sen’e armağan edeceğiz” diyor. Tiyatrocuya yol boyunca oyun için bir müzisyen, çekimler için de bir sinemacı arkadaşı eşlik edecek.

 

 

(Sendika.org, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.