DünyaManşet

Her fırsatta iklim değişikliğini reddeden Trump kasırga mağdurlarına kağıt havlu fırlattı!

0

ABD Başkanı Donald Trump, Irma ve Maria kasırgalarının vurduğu Porto Riko’ya gerçekleştirdiği afet sonrası ilk ziyaretinde skandal görüntülere imza attı.

Aralarında eşi Melania Trump’ın da bulunduğu heyetle bölgede incelemelerde bulunan Trump, Gauynabo’da evlerini kaybeden afetzedelerin sığındığı bir kiliseyi ziyaret etti.

Kasırga mağdurları için hazırlanan yardım malzemeleriyle görüntülenen 71 yaşındaki Trump, afetzedelere dalga geçermiş gibi kağıt havlu fırlattı.

Trump’un basketbol topunu fırlatır gibi afetzedelere kağıt havlu attığı video, sosyal medyada dolaşıma girmesiyle büyük tepki çekti. Trump’un bu hareketi “saygısızlık” olarak nitelendirilirken, ABD Başkanı kasırga mağdurlarıyla alay etmekle suçlandı.

Porto Riko Valisi Rosselló: 34 ölü var, Trump: Sadece 16 ölü var

Önce Irma sonra da Maria Kasırgası’nın vurduğu Porto Riko’ya afetten 2 hafta ziyarete giden Trump, yerel yetkililere yürüttükleri çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Federal bütçeden Porto Riko’ya önemli bir meblağ ayrıldığını ve yaşanan yıkımın önceki kasırgalara oranla az olduğunu söyleyen Trump konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Zararın telafisi ve hayat kurtarma noktasında yapılanlar çok iyi. Sadece 16 ölü var, bu çok elbette. Fakat binlerce insanın öldüğü diğer kasırgalarla kıyasladığınızda açıkçası durum o kadar da kötü değil.”

Varlıklarının neredeyse tamamını kaybeden Porto Riko halkıyla sohbet eden Trump, mağdurlara “iyi eğlenceler” diyerek bölgeden ayrıldı.

Porto Riko Valisi Ricardo Rosselló dün yaptığı açıklamada ölü sayısının 34’e yükseldiğini söylemişti.

 

(People, The Guardian, Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.