Günün ManşetiKültür-SanatManşet

[Bir varmış Bir yokmuş] 2. Mardin Masalcılar Buluşması’nın gün gün ayrıntılı programı

0

Masal kent Mardin, 2. Masalcılar Buluşması’na bugün itibarı ile ev sahipliği yapmaya başlıyor . 3 – 8 Ekim tarihleri arasında bir çok masalcıyı Mardin’le, Mardinliler ile buluşmayı takip edenleri de masallarla buluşturacak bu harika organizasyonu ise Mardin Müzesi gerçekleştiriyor.

‘Hakikat Kapısı” teması ile bu yıl ikincisi düzenlenen “Mardin Masalcılar Buluşması”nda onlarca geleneksel masal anlatıcısı Mardin Müzesi’nde, okullarda, evlerde ve kentin sosyal alanlarında masallar anlatacaklar.

Buluşma bu akşam (3 Ekim) saat 200:00’de Atatürk Kültür Merkezi’ndeki açılış konuşmaları ve masal oturumu ile başlıyor. Deniz Soruklu Evren ve Tacettin Toparlı’nın moderatörlüğünü üstlendiği masal oturumunda Porf. Dr. Nevzat Çelik, “Müze ve Masallar” konusunda bilgi sunarken masal dede olarakta bilinen üstad Yücel Feyzioğlu kendi masal macerasını, “35 yıl süren Türk yurtlarından ve Mezopotamya’dan masal derleme serüveni” başlıklı konuşmasında aktaracak. Açılışta ayrıca geleneksel masal anlatımları ev dengbejler de gecenin güzelliğine güzellik katacak.

2. Mardin Masalcılar Buluşması’nın programı ve son dakika gelişmeleri hakkında bilgi sahibi olmak için Mardin Müze Müdürlüğü’nün sosyal medya sayfasını takip edebilirsiniz.

Çok fazla vaktinizi almadan sizi 5 gün sürecek ve dillere destan olacağını da peşinen ilan etmemiz gerektiğini düşündüğümüz 2. Mardin Masalcılar Buluşması’nın gün gün programı ile başbaşa bırakalım.

İlk gün: 3 Ekim Salı

İkinci gün: 4 Ekim Çarşamba

Üçüncü gün: 5 Ekim Perşembe

Dördüncü gün: 6 Ekim Cuma

Beşinci gün: 7 Ekim Cumartesi

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.