ManşetTürkiye

Açlık Grevinin 204. günü: 2. duruşmaya sadece Semih Özakça getirildi

0
Özakça'nın yer aldığı çizimi duruşmayı yerinde izleyen CHP milletvekili Ali Haydar Hakverdi paylaştı

İşlerine iade talebiyle 204 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın tutuklu, ihraç edilen öğretmen Acun Karadağ’ın tutuksuz yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün (28 Eylül Perşembe) Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki duruşma salonunda görülüyor.

Özakça’nın yer aldığı çizimi duruşmayı yerinde izleyen CHP milletvekili Ali Haydar Hakverdi paylaştı

Gülmen ve Özakça, 14 Eylül’deki ilk duruşmaya “güvenlik, yetersiz personel ve sağlık koşulları, kaçırılma ihtimali” gibi gerekçelerle getirilmemişti. Bu duruşmaya Gülmen getirilmezken, Özakça tekerlekli sandalye ile getirildi. Acun Karadağ da duruşmada.

Eğitimciler “Silahlı terör örgütüne üye olma (Türk Ceza Kanunu 314)”, “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” ve “terör örgütü propagandası yapmak (Terörle Mücadele Kanunu 7/2)” suçlamalarıyla yargılanıyor.

80 sanıklı mahkeme salonunundaki duruşma için 30 kişi izleyici sınırlaması getirildi.

Duruşmayı Halkların Demokratik Partisi milletvekilleri Aycan İrmez, Mithat Sancar, Saadet Becerikli, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri Ali Haydar Hakverdi, Sezgin Tanrıkulu, bağımsız milletvekili Aylin Nazlıaka, Esra Özakça, Yüksel Caddesi eylemcilerinden ihraç edilen sosyolog Veli Saçılık, Gezi direnişinde öldürülen Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan’ın da aralarında olduğu isimler takip ediyor.

Duruşma salonuna alınmayıp dışarıda bekleyen ve açıklama yapanlara polis plastik mermilerle saldırdı. Bir kişi gözaltına alındı.

Gülmen’e “katılması tıbben sakıncalı” yanıtı

Gülmen, Sincan Cezaevi Kampusu Devlet Hastanesi’nden 25 Eylül’de götürüldüğü Numune Hastanesi yoğun bakım ünitesinde, Özakça ise hapishane hastanesinde tutuluyor.

Mahkeme, iki eğitimcinin duruşmada hazır olmasını istemişti. Gülmen’in Numune Hastanesi’ne götürülmesinin ardından hastanedeki doktorların duruşmaya gitmesi için tahlil için kan verme şartını ortaya koyduğu açıklanmıştı.

Çağdaş Hukukçular’ın paylaşımına göre Nuriye Gülmen’in duruşmaya getirilmesi için yazılan yazıya Ankara Numune Hastanesi “sanığın duruşmaya katılması tıbben sakıncalıdır”cevabı verdi ve Gülmen duruşmaya getirilmedi.

Özakça duruşmada

Semih Özakça ise tekerlekli sandalyeyle duruşma salonuna getirildi. Özakça’nın etrafını jandarmalar kapattı. Özakça zorlukla ayağa kalkarak salonu selamlayınca salondakiler alkışladı. Özakça’nın yer aldığı çizimi CHP milletvekili Ali Haydar Hakverdi paylaştı.

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.