ManşetYerel

Moda’da denize nazır bir çalışma alanı: IDEA Kadıköy

0

Kadıköy Belediyesi tarafından hizmete sokulan Moda’daki Idea Kadıköy’ü duydunuz mu?

2 katlı mekanın üst katında “İşlik” adı verilen ve ücreti kabilinde her meslek sahibinin işlerini sınırsız internet ve muhteşem deniz manzarası eşliğinde yürütebileceği bir alanı, zemin katında “Derslik” adı altında başta üniversite öğrencileri ve araştırmacılar için kısa süreli çalışmalarını sürdürebilecekleri bir bölümü, bodrum katında ise Aşlık” ismi verilen hem geniş bir mutfağı hem de mutfak sanatları atölyeleri ile sertifika odaklı etkinliklerin düzenlenebileceği IDEA Kadıköy’den bahsediyoruz elbette.

İşlik

Belirli bir ücret dahilinde kayıtlı kullanıcılar yararlanabildiği “İşlik” adı verilen bölümde, çalışma alanları ve kullanıcıların özel eşyalarını koyabilecekleri dolaplar var. Kullanıcıların ücretsiz internet hizmetinden faydalanabildiği katta, iki adet de toplantı odası yer alıyor. Kullanıcılar, iş görüşmelerini ve toplantı odalarını bu odalarda gerçekleştirebiliyor. İşlik kullanıcıları, kendi deneyimlerini İDEA Kadıköy kitlesiyle paylaşarak, deneyim aktarımına yönelik etkinliklere sunum, eğitim ve söyleşi benzeri etkileşimlerle katılım sağlıyor.

Derslik

 

“Derslik” alanı ise genel kullanıcılar için ayrıldı. Başta üniversite öğrencileri ve araştırmacılar olmak üzere, kısa süreli çalışma alanına ihtiyaç duyan herkes bu alandan yararlanabiliyor. Derslik kullanıcıları, etkinlikler yoluyla İşlik kullanıcılarıyla etkileşimde bulunuyor, deneyim ve çalışmalarını paylaşıyor. İDEA Kadıköy’de bulunan etkinlik odalarında sinevizyon gösterimleri, panel, söyleşi ve toplantı gibi etkinlikler düzenlenebiliyor. Özel kuruluşların belirli bir ücret karşılığında faydalanabileceği bu odalar, sosyal fayda gözeten STK ve dernek gibi kuruluşlara ücretsiz tahsis ediliyor.

Aşlık

 

“Aşlık”, geniş bir mutfak alanını kapsayacak. Bu alanda farklı işbirlikleriyle gerçekleştirilecek olan mutfak sanatları eğitimleri ve sertifika odaklı çalışmalarla katılımcıların mesleki gelişimlerine katkı sunulacak. İDEA Kadıköy’de ayrıca bir de çocuk oyun evi bulunuyor.

Sezon Açılış Partisi

IDEA Kadıköy’ün sezon açılış partisi ise 27 Eylül Çarşamba günü (yarın) gerçekleşecek. . Tüm İDEA kullanıcıları başta olmak üzere herkesin davetli olduğu sezon partisinde hem kullanıcılar birbiriyle tanışacak, hem de merak edenler mekan hakkında bilgi edinebilecek ve eğlenebilecek. Canlı müzik performanslarının olacağı sezon partisi, 27 Eylül Çarşamba akşamı 19.00-23.00 saatleri arasında.

Nuhoğlu: Sosyalleşme alanı hedefliyoruz

İDEA Kadıköy’e dair konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu; “Farklı meslek gruplarından olan insanların ortak çalışma alanını kullanması ile beraber, bu mekânın bir sosyalleşme alanına dönüşmesini hedefliyoruz. Farklı disiplinlerdeki insanların bir araya gelmesi, düşünce ortamını da geliştirecek” mesajı verdi.

İDEA Kadıköy adresi: Caferağa Mahallesi Küçük Moda Sokak No:2 Kadıköy

 

(Kadıköy Life)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.