DünyaManşet

Kuzey Kore’den Trump’a yanıt gecikmedi: Köpekler havlasa dahi gösteri devam eder

0
Kim Jong-un ve Donald Trump

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) konuşmasında Kuzey Kore’yi yok etme tehdidinde bulunan ABD Başkanı Donald Trump’ın konuşmasını “köpek havlamasına” benzetti.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho, ABD Başkanı Donald Trump’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’ndaki (BMGK) konuşmasını “köpek havlaması” olarak betimledi.

New York’taki BM Genel Merkezi’nin yakınlarındaki bir otelin önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ri Yong Ho, “Şöyle bir deyiş vardır: ‘Köpekler havlasa dahi gösteri devam eder’. Eğer Trump bizi köpek havlaması sesleriyle şaşırtmayı düşünüyorsa belli ki hayal kuruyor” şeklinde konuştu.

Kim Jong-un ve Donald Trump

Trump’ın Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’u “roket adam” olarak tanımlamasıyla ilgili olaraksa Ri, “Trump’ın emir kullarına acıyorum” dedi.

Donald Trump ABD Başkanı unvanıyla ilk kez hitap ettiği BMGK’daki konuşmasında, Kuzey Kore ABD ve müttefiklerini tehdit ettiği takdirde “Kuzey Kore’yi topyekün yok etmekten başka çareleri kalmayacağını” söylemişti. Trump, “Roket adam kendisi ve rejimi için bir intihar görevinde” demişti.

 

(DW Türkçe)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.