EnerjiGünün ManşetiManşet

Birlikte Yeşil Enerjiye projesinde yeni adım: Enerji Kooperatifleri Çalıştayı

0

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği’nin yürüttüğü “Birlikte Yeşil Enerjiye” projesi kapsamında 23 Eylül Cumartesi günü Çanakkale Küçükkuyu’da “Enerji Kooperatifleri Çalıştayı” yapılacak.

Proje ortaklarından Küçükkuyu Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Küçükkuyu Zeytin Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek çalıştayda Türkiye’nin farklı üniversitelerinden bilim insanları, kamu görevlileri, Enerji Kooperatifleri, Sivil Toplum Örgütleri ve yerel yönetim temsilcileri konuşmacı olarak yer alacak.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Projesi – Küçük Hibeler Fonu tarafından desteklenen Birlikte Yeşil Enerjiye projesi, Kaz Dağı ve yöresinde iklim değişikliği konusunda çalışan sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirip yenilenebilir enerji kaynaklarının üretimi ve kullanımında birlikte çalışmalarını, yenilenebilir enerji üretimi için kooperatif modellerinin kurulmasını amaçlıyor. Bu kapsamda oluşan İklim İçin STK Ağı‘nın da desteklediği çalıştay, körfezde ilk olması açısından önem taşıyor.

Birlikte Yeşil Enerjiye

Proje Koordinatörü Cemil Ortaç, iklim değişikliği ile mücadele ve yenilenebilir enerji konularında farkındalık yaratmak için yürüttükleri çalışmalara Enerji Kooperatifleri Çalıştayı’nın da eklenmesiyle bölgede yeşil enerji konusunda daha somut adımlar atılacağını söyledi.

Küçükkuyu Belediye başkanı Cengiz Balkan, çalıştayın yerel yönetimlerin yeşil enerji uygulamalarına geçişlerini hızlandırmasına katkıda bulunacağını belirterek tüm yerel yöneticileri ve Küçükkuyu halkını çalıştaya davet etti.

‘Sivil toplum, kamu, yerel yönetim işbirliği önemli’

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Süheyla Doğan “Birlikte Yeşil Enerjiye” projesi kapsamında sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler ve belediyeler birliğinin bir araya gelmesiyle bölgede oluşan yeni işbirliğinin, Kaz Dağı’nın doğasının korunmasında, iklim değişikliği ile mücadelede ve yeşil enerjiye geçişte ivme yaratacağını belirtti.

Yenilenebilir enerji uygulamalarına örnekler

23 Eylül Cumartesi günü yapılacak çalıştayda öne çıkan, ‘Yenilenebilir Enerji Politikaları ve Enerji Kooperatifleri’, ‘Türkiye’de Enerji Kooperatiflerine Bakış’, ‘Türkiye ve Yurtdışından Kooperatifçiliğe İyi Örnekler’ başlıklı oturumlarla yenilenebilir enerji konusu çeşitli yönleriyle ele alınacak.

Birlikte Yeşil Enerjiye projesinin ortaklarından Yeşil Düşünce Derneği‘nden Sevil Turan‘ın “Türkiye’de Kurulan Enerji Kooperatifleri ve Çanakkale Örneği” başlıklı bir sunum yapacağı oturumda, Yeşil Gazete editörlerinden Mahmut Boynudelik de yer alacak.

Enerji Kooperatifleri Çalıştayı, atölye çalışmalarıya son bulacak.

Herkesin katılımına açık olan çalıştayın programına www.yesilenerji.org.tr adresinden ulaşılabilir.

 

Haber: Güneş Dermenci

(Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.