ManşetTürkiye

KESK’ten Gülmen, Özakça ve Yiğit’e destek eylemi

0

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudan ihraç edildikten sonra açlık grevine başlayan, ardından gözaltına alınıp tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen, öğretmen Semih Özakça ve Eğitim-Sen Genel TİS-Hukuk Sekreteri Ebru Yiğit’e destek amacıyla dün Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda oturma eylemi yaptı.  31’inci haftasına giren eylemde Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, Eğitim-Sen İstanbul 5 Nolu Şube Başkanı ve KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ata Esen de hazır bulundu. Yeşil Gazete’ye konuşan Ata Esen, “OHAL’e karşı, KHK’lara karşı, ülkede yaşanan tüm adaletsizliklere karşı ekmeğimizi, emeğimizi savunuyoruz. Bu direnişi yönetenler ihraç edilen arkadaşlarımızdır. Zorlukları birlikte göğüslemeye çalışıyoruz. Kazanıncaya kadar devam edeceğiz.” dedi.

“KHK ile işten çıkarıldığınızda özel sektörde çalışma imkanınız yok”

25 yıl emek verdiği İstanbul Vergi Daire Başkanlığı’ndan, 22 Kasım’da çıkan 679 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) işten çıkartılan Büro Emekçileri Sendikası (BES) İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Dursun Doğan, “KHK ile işten çıkarıldığınızda özel sektörde çalışma imkanınız yok. Diyelim ki yurt dışına çıkmak istiyoruz, burada yaşayamıyoruz, burada çalışma imkanları bizim için bitti, ama yurt dışına çıkma yasağımız var. Ama hala sokakta gezebiliyoruz. Bu kadar arkadaşımızla 8 aydır sokaklarda eylemler yapıyoruz. Devlet de bizi seyrediyor. Bu süreci anlatmak da zor, insanları ikna etmek de zor. AKP’nin yandaş medyası güçlü. Kendi propagandası üzerinden halkı da etkiliyor. Halk bizi burada gördüğünde kaçıyor. Bu psikolojik bir baskıdır. En azından halka korkmamalarını, yılmamalarını, bu ülkede direnenlerin de olduğunu, yalnız olmadıklarını anlatmaya çalışıyoruz.” dedi. Doğan, İstanbul Güngören Defterdarlığı’nda Mal Müdürlüğü’nde çalışan eşi Filiz Doğan ile aynı zamanda işten çıkartıldığını ifade etti.

“Çalmadık, çırpmadık, kandırılmadık”, “Karanlığa Teslim Olmayacağız”, “Nuriye-Semih Yaşayacak”, “AKP’ye Boyun Eğmeyeceğiz” sloganlarının atıldığı eylemde, KHK ile meslekten ihraç edildikten sonra açlık grevine başlayan ve gözaltına alındıktan sonra geçen 23 Mayıs’ta tutuklanan ve 195 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen, ilkokul öğretmeni Semih Özakça ve Eğitim Sen MYK üyesi Ebru Yiğit’e destek mesajları verildi.

Basın açıklamasının tam metni:

Geleceğimiz için direniyoruz.

“İşimize, geleceğimize, yaşam alanlarımıza, onurumuza, emeğimize ve ekmeğimize saldıran iktidara karşı, geleceğimiz için direniyoruz. İktidar olduğu yıllar içinde ülkeyi adım adım gericiliğe ve diktatörlüğe yaklaştıran AKP, son bir yılda açık faşizm koşullarını dayatarak, eşitliği, adaleti, hukuku ve insan haklarını rafa kaldırmıştır. 15 Temmuz’da yaşanan ve hala siyasi ayağı gizlenen darbe girişimini bahane ederek kendisinden farklı düşünen herkesi düşman ilan etmiştir.

Her zaman emeğin ve emekçinin sesi olan KESK de, iktidarın talan, yalan ve sömürü politikalarına karşı geldiği için bu süreçte hedef haline getirilmiştir. Tarihi boyunca darbelere, tarikatlara ve savaşa karşı olan sendikamız baskı altına alınmaya çalışılmaktadır. Üyelerimiz açığa alınıyor, sürgün ediliyor, ihraç ediliyor ve tutuklanıyor. Bizler onların iddia ettiği gibi terörist değil, her zaman emekten ve demokrasiden yana olmuş, onurlu kamu emekçileriyiz. Öğretmenler, sağlık emekçileri, büro çalışanları, mühendisler, akademisyenleriz. Bizleri, bugüne kadar savunduğumuz değerler ve yürüttüğümüz sendikal faaliyetler nedeniyle ihraç ettiğinizi biliyoruz. Ve eğer adaleti, hukukun üstünlüğünü, güvenceli çalışmayı, eğitimin ve sağlığın parasız olmasını, barışı savunmak iktidarın gözünde suçsa, bu suçu işlemeye devam edeceğiz.

Bugün, bunun için alanlardayız. Bizler KHK denilen bir kağıt parçasıyla, emeği, alın teri yok sayılarak ihraç edilmiş kamu emekçileriyiz. Ve susmuyoruz, bizi işimizden, ekmeğimizden edenlere boyun eğmiyor, direniyoruz. Bizleri ihraç ederek ve tutuklayarak korkutamazsınız. Bizlerle aynı değerleri savunan ve aynı talepler için açlık grevinde olan KESK üyesi arkadaşlarımız Nuriye Gülmen ve Semih Özakça mücadelemizin onurudur. Sağlıkları kritik aşamada olan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını ve taleplerinin karşılanmasını istiyoruz.

Gün umutsuzluk günü değil, ülkeyi OHAL/KHK rejimiyle yönetmeye çalışan iktidarın yaydığı karanlığa inat, aydınlığı ve umudu büyütmenin günüdür. Umut birliğimizde, örgütlülüğümüzde ve mücadelemizdedir. Bizi iktidarın kölesi yapamayacaksınız ve hakkımızı alana kadar direneceğiz. Zulmün ve zorbalığın önünde asla diz çökmeyecek ve işimize mutlaka geri döneceğiz.

KESK İstanbul Şubeler Platformu”

 

(Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.