Kültür-SanatManşet

Sarhoş şoförün çarpıp yok ettiği akasya ağacı “Ténéré” ile yeniden canlandı

0

ABD’de 70 bin kişinin katılımıyla düzenlenen sanat ve eğlence festivali Burning Man 2017 festivalinde yapay bir ağacın yaprakları ziyaretçilerin hareketlerine, kalp atışlarına ve beyin faaliyetlerine tepki olarak “ışık yığınları” ile aydınlandı. New York, San Francisco ve Amsterdam’dan sanatçı Zachary Smith’in liderliğindeki ve Hollandalı tasarımcılar Studio Drift’in de yer aldığı bir ekip geçen haftalarda Nevada’nın Kara Kaya Çölü’nde gerçekleşen etkinlikte Ténéré’nin Ağacı’nı yarattı.

Projeye, bir zamanlar karavan güzergâhında yön gösterici olarak kullanılan, Sahara Çölü’ndeki herhangi bir ağacın 400 kilometre uzağında bulunan ancak iddia edildiğine göre 1973’te sarhoş bir şoför tarafından çarpılıp yok edilen bir akasya ağacının adı verildi.

Studio Drift, bu ağaç için “Yaşamın en güçlü sembollerinden biri, en zor şartlarda gelişip büyümenin bir yolunu bulan yalnız bir ağaç,” diyor. Ekip, benzer şekilde kurak bir ortamda, etkileşimli bir kurulum olarak ağacı yeni bir bedene sokmaya karar verdi. Proje için, Studio Drift, binlerce renkli LED’in kuş sürüsü gibi tepki vermesini sağlayan bir algoritma kullanan Flylight teknolojisini geliştirdi.

​Üç katılımcı, hareketlerini, kalp atışlarını ve beyin faaliyetlerini ölçen kulaklıklar taktı. Algoritma, bu verileri yapay ağaçların yaprakları boyunca görselleştirilen ve her biri yedi farklı renkli LED’e sahip olan, ki bu da toplam 175,000 yapar, desenlere dönüştürdü.

 

(Artfulliving)

You may also like

Comments

Comments are closed.