KadınManşet

Pembe trambüs hizmete girdi: “Toplumda ayrımcılık yapılıyor, ulaşımı zorlaştırır”

0

Malatya İnönü Üniversitesi’nde öğrenim gören bir grup kız öğrencinin “pozitif ayrımcılık istiyoruz” diye başlattıkları kampanya sonucu Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından çalışmalarına başlanan ve yalnızca kadınların kullanacağı pembe trambüs hizmete girdi.

Ferdi Durdu’nun Habertürk’te çıkan haberine göre, çevresi papatyalarla süslenen pembe renkli 2 trambüs seferlerini yapmaya başladı. Trambüslerin şoförlüğünü de kadınlar yapıyor.

“Güzel ama toplumda ayrımcılık”

Pembe trambüsün ilk gününde ilginç durumlar da yaşandı. Kadın şoförler ve görevliler, pembe trambüse binmek isteyen erkeklere, “Bu trambüs sadece bayanlara özel” dedi. Erkek yolcular uyarı ve kısa bir şaşkınlığını ardından pembe trambüsten indi. Eşiyle, kız çocukları ve kadın yakınlarıyla trambüse binmek isteyen erkekler de araca alınmadı. Kadınların bir kısmı kendilerine sağlanan ayrıcalıktan dolayı memnun olduklarını ifade ederken, bir kısmı da uygulamanın güzel olduğunu ancak “toplumda ayrımcılık” yapıldığını, bunun ulaşımı daha da zorlaştıracağını söyledi.

Günde 8 sefer

Malatya Büyükşehir Belediyesi MOTAŞ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, İnönü Üniversitesi’nde öğrenim gören kız öğrencilerin yoğun talepleri doğrultusunda pembe trambüslerin hizmete girdiği, iki adet trambüsün günde sekiz sefer yapacağı kaydedildi.

 

(Habertürk)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.