Hafta SonuManşet

[Kedi-Siz] Simge Sağın: Ben ne hissedersem Cino da aynı şeyi hissediyor!

0

Bir İrlanda Atasözü diyor ki; “Kedilerden hoşlanmayan insanlardan uzak durun.” Oysa yazar da konukları da İrlandalı değil. Onlar sadece kedilere gönül vermişler. Tolga Öztorun her hafta kendi sevdiği kedicileri sizin için misafir ediyor.[Kedi-Siz] kedisiz yaşayamayanların toplanma noktası. Her cumartesi sizinle…

***

Öyle güzel gülümsüyor ki, insan o gülümserken karşısında ister istemez gülümsüyor. Sanat camiasının en naif çiçeklerinden birisi o.

Üstelik nasıl yapıyor bilmiyorum ama her yaptığı şarkı bilinir oluyor. Gözü, gönlü fazlası ile açık.

Yazıyor, okuyor, şarkı söyleyebiliyor üstelik kitaplığında gördüm o da benim gibi Murakami seviyor :)

Sokak hayvanlarını koruyor, birlikte çalıştığı insanları seviyor. Bu devirde üstelik pop camiasında böylesi zor bulunur.

Biliyorum daha uzun süreler şarkı söyleyecek.

Çünkü o Simge Sağın.

***

21 – Simge Sağın: Ben ne hissedersem Cino da aynı şeyi hissediyor!

Tolga Öztorun: Cino Bey ile başlayalım istiyorum. Hayatına giriş hikâyesi, sana kattıkları, zorluklarını konuşalım istiyorum ilk olarak.

Simge Sağın: Eski orkestramda çalan sevdiğim bir arkadaşım Metehan’dan alarak Cino’yu sahiplendim.

Cino benim çocuğum gibi konserlere gittiğimde özlüyor ve merak ediyorum. Geldiğimde  huysuzluk yapmıyor değil ama kendisi isterse de sevdiriyor :)

Bana kattıkları sorumluluk sahibi olmak ve sana bağlı bir canlının iyi yaşaması için gerekli olabilecek ve yapılması gerekenleri yerine getirmek diyebilirim.

Tolga Öztorun: Müzikte, edebiyatta, resimde hatta sanatın her dalında kediler hep var. Nasıl bir tutkudur ki aşktan sonra yaşanan en yoğun duygu kediler… Ne diyeceksiniz?

Simge Sağın: Kediler çok farklılar bence.

Ben ne hissedersem Cino da aynı şeyi hissediyor. Hastaysam yanımdan hiç ayrılmıyor, sinirliysem de yanıma dahi yaklaşmıyor ya da sinirli bir şekilde yüzüme bakıyor.

 

Kısacası seni tam anlamıyla hissettiği için seni çok iyi anlıyor. Cino’yu hayatıma iyi ki dâhil etmişim.

Tolga Öztorun: Kaldırımın köşesine sokak kedileri için konmuş su ve mama kaplarına bile tahammül edemeyen bir nesil geliyor. Geçerken kapları tekmeleyen, atan nesil için ne demeli?

Simge Sağın: Yeni nesilde böyle şeyler olduğunu gördükçe çok üzülüyorum. Maalesef ki bende görüp şahit oluyorum ve buna şahit olup ses çıkartmamak en büyük suç bence.

Onları besleyen seven insanlara karşı gelen insanlara üzülüyorum. Sevgisiz büyütüldüklerine ve sevgisiz olduklarına inanıyorum. Onlara da yardım edip en azından sevgi aşılamak gerektiğine inanıyorum.

Böyle haberleri görüp, okuduğum zaman bir insan olarak çok üzülüyorum. Yeni nesilin daha fazla sevgiye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Onlar öncelikle kendilerini sevdikçe, doğayı ve hayvanları sevmek sırası ile gelecektir. Sevginin en büyük onarıcı, bütünleştirici güç olduğuna inanıyorum. Sevmeliyiz ki onlar da sevsin…

Tolga Öztorun: Teşekkür ediyorum, iyi ki varsın.

 

 

 

Röportaj: Tolga Öztorun

(Yeşil Gazete)

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.