ManşetTürkiye

Mahkemeye getirilmeyen Nuriye ve Semih’in ikinci duruşması 28 Eylül’de

0

Kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edilmelerinin ardından göreve iade talebiyle açlık grevi yapan ve daha sonra “terör örgütü propagandası ve üyeliği” ile suçlanan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın dün yargılandığı davanın ilk duruşmasında tutukluluklarının devamına karar verildi. Bir sonraki duruşma 28 Eylül 2017 günü Sincan Hapishanesi Kampüsü’nde bulunan duruşma salonunda görülecek. Gülmen ve Özakça, duruşmaya getirilmemişti. Ankara Jandarma Komutanlığı, mahkemeye bir yazı yazarak, yeterli personelinin bulunmadığını ve duruşmada bir provokasyon yaşanabileceğini söylemişti. Jandarma Komutanlığı, kaçırılma ihtimalleri olduğunu öne sürerek, Gülmen ve Özakça’yı duruşmaya getirmeyeceğini vurgulamıştı.

Duruşmadan 2 gün önce avukatları gözaltına alınmıştı

Gülmen ve Özakça’nın savunmalarını üstlenen Halkın Hukuk Bürosu avukatları, duruşmaya iki gün kala 12 Eylül’de gözaltına alınmıştı. Halkın Hukuk Bürosu’nun İstanbul ve Ankara ofisleri ile savunmada yer alacak avukatların evlerine düzenlenen baskınlarda avukatlar Barkın Timtik, Ebru Timtik, Şükriye Erden, Aytaç Ünsal, Engin Gökoğlu, Ezgi Çakır, Süleyman Gökten, Didem Baydar Ünsal, Ahmet Mandacı ve Yağmur Ereren gözaltına alınmıştı. Avukatlar hâlâ gözaltında bulunuyor.

KHK ile ihraç edilmeden önce Nuriye Gülmen Selçuk Üniversitesi’nde akademisyen, Semih Özakça ise Mardin’de ilkokul öğretmenliği yapıyordu. Savcılık, Gülmen ve Özakça’yı DHKP-C üyeliği ve propagandası ile suçlamıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Gülmen ve Özakça’nın DHKP-C üyesi olduğunu söylemişti. İki eğitimci 9 Mart’ta işlerine iade edilmeleri talebiyle açlık grevine başlamıştı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.