İklim KriziManşet

İklim değişikliğinin varlığını reddeden ABD Başkanı Trump afet bölgesi Florida’daydı

0

ABD Başkanı Donald Trump eşi Melania Trump ile Irma Kasırgası’nın etkilediği Florida eyaletini ziyaret etti. Ziyareti sırasında gazetecilerin Irma ve Harvey kasırgalarının iklim değişikliği ile ilgili fikirlerinde değişiklik yaratıp yaratmadığı sorusuna cevap veren Başkan Trump, “Ergenlik yıllarınıza dönerseniz bundan daha da büyük fırtınalar göreceksiniz. Bu yüzden iki korkunç, destansı fırtınaya yakalandık. Fakat 1930-40’lı yıllara dönüp bakarsanız, çok benzer olduklarını ve bugünkülerden daha büyük fırtınalar olduğunu görürsünüz.” dedi.

Kasırga sonrası bölgeye ilk müdahale eden ve kurtarma çalışmalarına katılan görevlilere teşekkür eden Trump, “Burada bulunan herkes harika bir iş çıkardı.” ifadesini kullandı. Irma kasırgasında Florida’daki ölü sayısının 20’den fazla olmasına rağmen kasırganın şiddetine vurgu yapan Trump, sayının “çok az” olduğunu söyledi. ABD’nin Teksas eyaletini etkileyen Harvey kasırgasından sonra Irma Kasırgası da Florida’yı etkisi altına almıştı. Başkan Trump, Harvey sonrasında da Teksas’a giderek çalışmaları takip etmişti.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, ABD Başkanı Donald Trump ve First Lady Melania Trump

Trump’a göre iklim değişikliği Çinlilerin ortaya attığı bir aldatmaca

Geçtiğimiz Haziran ayında ABD’nin Paris İklim Değişikliği Anlaşması’ndan çekileceğini duyuran Donald Trump sık sık sosyal medya hesabı üzerinden küresel ısınma çalışmalarına karşı olduğu fikrini paylaşıyor. İklim değişikliğini Çinlilerin ortaya attığı ‘aldatmaca’ olarak niteleyen ABD Başkanı, “Bize çok pahalıya gelen ‘küresel ısınma’ saçmalığı sone erdirilmelidir. Gezegenimiz donuyor, düşük hava sıcakları kaydediliyor ve küresel ısınma bilim insanları buzun içine sıkışmış durumda” demişti.

İklim değişikliği konusunda politikacıları eleştirenlerden biri de Papa Francis olmuştu. Papa Francis, ABD’yi vuran Irma Kasırgası sonrası yaptığı açıklamada, iklim değişikliğini reddedenleri gözlerinin önündeki gerçeği görmemekle suçladı. Papa, açıklamasında “İklim değişikliğinden şüphesi olanlar gidip bilim insanlarıyla konuşmalılar. Bu fikirler havadan gelmiyor. İklim değişikliği ciddi bir meseledir ve şakası yoktur. Dünya liderleri iklim değişikliği konusunda bir karar alarak uygulayacaklar ve bu kararları tarih yargılayacak.”

ABD’nin Teksas eyaletini etkileyen Harvey Kasırgası’ndan sonra Irma Kasırgası da Florida’yı etkisi altına almıştı. Başkan Trump, Harvey sonrasında da Teksas’a giderek çalışmaları takip etmişti.

 

(CNN)

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.