DünyaManşet

ABD, BM ve İngiltere Barzani’den 25 Eylül referandumunun ertelenmesini istedi

0

Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani dün aralarında ABD’nin DAEŞ’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, BM Temsilcisi Jan Kubis, ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Douglas Silliman ve İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi Frank Baker’in de bulunduğu uluslararası koalisyon heyetiyle görüştü.

ABD, İngiltere ve BM, 25 Eylül bağımsızlık referandumunun ertelenmesi için Barzani’ye bir alternatif sundu. Başkanlık sitesinde görüşmenin içeriğine dair açıklama yapıldı. Açıklamada heyetin, Başkan Barzani’ye referandumun ertelenmesi için alternatif sunduğu belirtildi. Referadumla ilgili sunulan alternatifle ilgili Barzani’nin ofisinden bir açıklama yapıldı.

Barzani, referandum kararının partilerin ortak kararı olduğunu belirterek, “Referandum konusu sadece bana ait değil, Kürdistan’daki diğer siyasi liderlerle alınan bir karardır” dedi. Açıklamada, Barzani’nin yapıcı diyaloğu olumlu karşıladığı ancak referandumun ertelenmesi için sunulan alternatifi Kürt siyasi parti temsilcileriyle değerlendirip, bu konudaki fikirlerini kısa sürede açıklayacaklarını bildirdiği de aktarıldı.

 

(NTV)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.