İklim KriziManşet

Irma Kasırgası 13 milyon kişiyi elektriksiz bıraktı: En az 47 ölü

0

Irma Kasırgası’nın yarattığı yıkımın bilançosu artıyor. Cincinnati Bearcats Jerseys Kasırgada Florida’nın güneyindeki Florida Keys adalarında evlerin yüzde 90’ının yıkıldığı ya da zarar gördüğü belirtildi. lunette de soleil oakley pas cher Adalarda birçok yere elektrik verilemiyor, telekomünikasyon sorunları yaşanıyor, temiz içme suyuna ulaşılamıyor. Kasırganın ardından ada sakinleri evlerine dönmeye başladı. Scarpe Air Jordan Xxx Arama kurtarma çalışmaları sürerken, adadaki yollar devrilen ağaçlar nedeniyle ulaşıma halen kapalı durumda.

  • Mens Nike Air Max Flyknit
  • Guardian, Birleşik Devletler’de 10 kişinin, Karayipler’de ise 37 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Nick Chubb Georgia Football Jerseys Georgia ile Güney Carolina’da 20 bin kişinin elektrikten yoksun olduğu bildirildi. Florida’da bu sayının 15 milyona yükseldiği açıklandı.

  • Air Max 90 Hyperfuse
  • Yetkililer Florida’nın kuzey doğusundaki Jacksonwille gibi bazı kentlerin hala sular altında olduğunu belirtiyor. adidas zx 850 damskie Florida eyalet valisi Rick Scott, Florida Keys’de gördüğü yıkımın korkunç olduğunu ve herkesin hayatta kaldığını dileğini söyledi. ABD Başkanı Donald Trump’ın yarın Florida’yı ziyaret etmesi bekleniyor. Melania Trump, eşine ziyareti sırasında eşlik edeceğini duyurdu. Twitter hesabından açıklama yapan Melania Trump, “Kasırgadan etkilenen herkes için duyduğum endişe devam ediyor” dedi. Kasırga mağdurlarına 15 milyon dolar bağış Irma ve Harvey kasırgalarının yol açtığı zarardan etkilenenlere yardım için bir etkinlik düzenlendi. Los Angeles’taki yardım gecesine Beyonce, George Clooney, Julia Robert, Barbara Streisand ve Reese Witherspoon gibi ünlüler katıldı. Etkinlikte kasırga mağdurlarına 15 milyon dolar bağışlandı. Moody’s öngörüleri kasırgaların ABD ekonomisine olan maliyetini gözler önüne serdi.

  • Adidas Nmd Donna
  • Irma ve Harvey kasırgalarının zarar analizleri Moody’s tarafından 150 ila 200 milyar dolar arası olarak tespit edildi. nike air max Moody’s Direktörü Mark Zandi gelecek olan yeni verilerle öngörülen rakamların artabileceğini belirterek, ABD ekonomisinin 20 ile 30 milyar dolar daha ek zararla karşılaşabileceğini ifade etti.

  • Nike Air Max 2017 Dames blauw
  • Irma kasırgasının iklim değişikliğiyle ilgisi ne? İklim değişikliği nedeniyle şiddeti ve etki gücü artan aşırı hava ve iklim olaylarını tipik bir örneği olan Irma kasırgası tarihte en uzun süre Kategori 5 şiddetinde (saate 250 kilometreden hızlı) kalan ve en fazla enerji biriktiren kasırga oldu. İklim değişikliği nedeniyle okyanus yüzeyinin ısınması ve buharlaşmanın artması hem kasırgaların daha fazla enerji biriktirmesine, hem de daha ağır yağış bırakmasına neden oluyor. Küresel ısınmaya bağlı olarak deniz seviyelerinin yükselmesi de denizden karaya vuran kasırgaların meydana getirdiği fırtına dalgalarının (storm surge) daha yükelmesine ve tehrip gücünün artmasına neden oluyor.

    More in İklim Krizi

    You may also like

    Comments

    Comments are closed.