Doğa MücadelesiManşet

Zonguldak’ta köylülerin direnişi ÇED toplantısını iptal ettirdi!

0

Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi Çayır ve Güdüllü Köyü mevkiinde özel bir şirket tarafından yapılması düşünülen kalker ocağı ve kırma eleme tesisi projesi için gerçekleştirilecek ÇED toplantısı köylülerin protestosu nedeniyle yapılamadı.

Yeliz Alagöz’ün Pusula Gazetesi’nde çıkan haberine göre, Ekşioğlu Madencilik Otom. Taş. Ocakları Hazır Beton Yapı Malz. İnş. Taah. San. Ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Çaycuma İlçesi Çayır ve Güdüllü Köyü mevkiinde yapılması planlanan kalker ocağı kırma eleme tesisi halkı bilgilendirme toplantısı Zonguldak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkililerinin katılımı ile Güdüllü Köyü Merkez Camii önünde gerçekleştirildi.

Toplantıya; CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol, Çaycuma TEMA Temsilcisi Seçkin Ünsal, Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Ahmet Öztürk, Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Şenol Yücel ve köy muhtarları katıldı.

Köyde çevreye zararlı herhangi bir tesis istemediklerini söyleyen Çayır ve Güdüllü halkı cami önünde toplanarak toplantıya engel olmak istedi.  Toplantıya katılan Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Şenol Yücel açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

‘Taş ocağı istenmiyoruz” diyerek slogan atan köylüler toplantıyı alkışlarla protesto etti.

Jandarmanın geniş güvenlik önlemleri aldığı toplantıda vatandaşlar  proje hakkında gerçekleştirilecek sunuma izin vermedi. Bunun üzerine Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından tutanak tutularak toplantı sonlandırıldı.

Ayrıca köylüler tarafından Valiliğe verilmek üzere bin adet imza toplandı. Toplantıya katılan CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol; “ Çayır Köyüne yapılması düşünülen taş cağı bilgilendirme toplantısına halkımız ile beraber katıldık. 80 yıllık geleceğimizin birileri para kazansın diye çevremizi ve doğamızı tahrip edilmesine izin vermeyeceğiz. Bu bölgedeki köy sakinlerimiz ile beraber sonuna kadar bu tesisin kurulmaması içim mücadele edeceğiz” diye konuştu.

 

(Pusula Gazetesi)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.