Günün Manşetiİklim KriziManşet

Irma kasırgası Dominik Cumhuriyeti’nde bulunan Acun Ilıcalı’nın Survivor setini vurmak üzere

0

Atlantik Okyanusu’nda batıya doğru ilerlemeye devam eden Irma kasırgası Barbuda, St. Barthélemy, St. Martin, Anguilla, British Virgin Adaları’nda saatte 300 kilometreye yakın hızda doğrudan karaya vurduktan sonra Amerikan Virgin Adaları’nın ve Porto Riko’nun çok yakınından geçerek ciddi maddi zarara ve can kaybına neden oldu.

Irma kasırgasının son durumu. Kasırga Dominik Cumhuriyeti’nden geçiyor.

Irma kasırgasının şu ana kadar 8 kişinin ölümüne, Barbuda adasının %95’inin yıkılmasına, diğer adalarda da ciddi hasara neden olduğu bildiriliyor.

Atlantik okyanusunda bugüne dek görülen en kuvvetli tropikal fırtına olan kategori 5 Irma kasırgasının bugün Turks ve Caicos ile Dominik Cumhuriyeti’nden geçmesi bekleniyor.

Survivor seti Dominik Cumhuriyeti’nin kuzey doğusunda bulunuyor.

Acun Ilıcalı’nın çektiği Survivor yarışma programının seti de Bahama adlarının kuzey doğusunda bulunan Las Terrenas kenti yakınındaki bir deniz kenarında şu anda hazırlanıyor. Önümüzdeki iki saat içinde Bahama Cumhuriyeti’ni vurması beklenen Irma kasırgasının yeni sezon için hazırlanmakta olan Survivor programının setine de büyük zarar verebileceği bildiriliyor.

İklim değişikliği okyanus sıcaklıklarını artırarak, deniz seviyelerini yükselterek ve ısınan atmosferin daha fazla nem tutmasına neden olarak tropikal fırtınaların şiddetlenmesine, etkisinin atmasına ve şiddetli yağışlara neden oluyor.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.