EnerjiManşet

Yeni bir kripto para: SolarCoin

0

Birçoğunuz BitCoin’e aşinasınızdır. Hızlıca tanıtmak gerekirse BitCoin bir kripto para birimi ve dijital ödeme yöntemi. 2009’da Satoshi Nakamoto adlı bilinmeyen bir yazılımcı ya da bilinmeyen bir grup yazılımcı tarafından icat edilip açık kaynak yazılım olarak internete sunulmuş durumda. Para aktarımı peer-to-peer ya da başka bir değişle istemci ile istemci arasında gerçekleşiyor ve ismi blockchain olan bir ağ tarafından para transferi doğrulanıyor. Nike Free Run Womens Shoes
Tüm bu özellikleri BitCoin’in devletler tarafından takibini güçleştirmekte ya da imkansız hale getirmekte. Bu sebeple işini radarın altında görmek isteyen herkes için BitCoin hızla iyi bir alternatif haline geldi. Ne yazık ki bu insan hayal gücünün para ile satın alınabilecek uçlarını da kapsıyor. Ancak hemen düşünceleri kötüye çekmemek lazım, para transferini devletin denetleyen gözlerinden sakınmak birçok zaman iyiye de hizmet ediyor. Konuyu çok bulandırmadan şimdi SolarCoin’e gelelim. Son bir not, tek kripto para birimi BitCoin değil.

  • air max 90 bianco donna
  • BitCoin’in alternatifi birden çok para birimi mevcut, bir de BitCoin’in değeri çok yükseldiği için bu para biriminin bozuklukları da ortaya çıkmış durumda.

    Bir para birimi olarak SolarCoin

    Yukarıda değinmediğim tek konu BitCoin’in nasıl oluştuğu, paranın emisyonunu kimin yaptığı. BitCoin üretme işine mining deniyor. Bu iş ağa bağlı güçlü bir bilgisayarda bir çeşit yazılım çalıştırmak gibi bir faaliyet ve bu işi yapanlara da miner deniyor. Faaliyet boyunca işler yolunda gittiğin (yani her zaman değil) bir BitCoin üretilmiş oluyor. Ancak belirli bir algoritmaya göre yürüyen bu işin bir doygunluk seviyesi bulunmakta. Sonsuza kadar yeni BitCoin yok yani. Mining, SolarCoin için de geçerli ancak bunun madencileri Fotovoltaik güç üretim tesisi sahipleri. Sistemin çalışması SolarCoin ağı üzerinde doğrulanmış her bir MWsaat güce karşılık tesis sahiplerine 1 SolarCoin verilmesi fikrine dayanıyor. Temel amaç insanları güneş enerjine daha çok özendirmek. Ancak burada önemli bir konu var, kim oluyor da bu ‘tesis’ sehiplerini birisi ödüllendiriyor derseniz, her arz talepte olduğu gibi bu para biriminin değerini yaygınlığı, kullanım sıklığı, kabul görme oranı gibi hususlar belirleyecek. New Balance 997 męskie Yani değeri teorik olarak sent mertebesinde kalabilir. Tabii ki değeri gelecekte 1 MWsaat yerine başka bir değer karşılığı olarak da güncellenebilir. Kısaca SolarCoin’in geçmişinden de bahsetmekte fayda var. SolarCoin 2014 yılında bir grup gönüllü tarafından kuruldu. Özü “DeKo: An Electricitry Backed Currency Proposal” isimli akademik bir makaleye dayanıyor. Yukarıdaki anlatılan karanlık amaçlı kullanıma karşı ise verilen her bir SolarCoin’in detayları ve para transferi de şeffaf bir şekilde görülebiliyor. Peki bu durum kripto para birimi konseptine biraz ters değil mi? Evet aslında ters. Fakat SolarCoin’in temel amacı zaten gizli bir para birimi yaratmak değil insanları güneş enerjisinde teşvik etmek.

    Peki buna nasıl girilir? Getirisi ne?

    Öncelikle belirtmek gerek, SolarCoin bir açık topluluk projesi. Gönüllerden oluşan SolarCoin Vakfı işin başında. SolarChange, Solcrypto ve ElectriCChain isimli üyeleri bulunmakta. Güneş enerjisi üreticileri kendilerini sistemi bu üç üye üzerinden ya da Güneş İzleme Platformları (Solar Monitoring Platforms) üzerinden ücretsiz olarak kaydediyorlar. Crazylight Boost 2016 Low Ardından kazanılan SolarCoin 365 gün X 24 saat X 15% X Levhanızda yazan kapasiteniz / 1000 şeklinde hesaplanıyor. Adidas Zx 700 pas cher homme Sistem ayrıca 1 Ocak 2010 yılından itibaren hesabı yaptığı için bugün dahil olsanız geçen yılların SolarCoin’lerini de teslim ediyor. Bu metodoloji OpenEI, EIA, IRENA tarafından kabul görmüş bir metodoloji olduğu için oldukça güvenilir. Air Jordan 12 For Kids Esas sorulardan birisi, şebekeden bağımsız off-grid güneş enerjisi üreticilerinin bu ağa nasıl dahil olacağı. new balance buty Bu durumda kapasitenize sadece %15 ile çarparak size SolarCoin sağlıyorlar. Kulağa adil gelmiyor olabilir ama kural kuraldır. SolarCoin konusunda bir başka husus, evlerde enerji üretenlerin de sisteme kaydolabilmesi. Kural yine 1 MWsaat bu değişmiyor, ancak konutlardaki güneş panellerinin dünya genelinde çoğunlukla leasing ya da doğrudan finansman şeklinde sağlandığı düşünülürse, bireysel üretimi ödüllendirmek kulağa çok radikal geliyor. Bu karardaki temel amaç ise SolarCoin sahiplerinin ve madencilerinin sayısını arttırmak ve para biriminin sirkülasyonu sağlamak.

    Sayılarla SolarCoin ya da BitCoin kıyası

    Aşağıdaki tablo biraz detay gelebilir. Tablonun içeridiği veri biraz daha meraklısına şeklinde SolarCoin ve BitCoin kıyasıdır.

    SolarCoin Kıyas Konusu BitCoin
    Gelecek 40 yıl boyunca güneş enerjisini teşvik etmek Hedef Merkezi olmayan bir para birimi yaratmak
    SolarCoin Vakfı Yaratıcısı Satoshi Nakamoto
    2014 Başlangıç yılı 2009
    98,34 Milyar Azami emisyon 21 Milyar
    1 MWsaat üretildiğinin kanıtı ve kriptografik çalışma kanıtı Adaletli emisyon yöntemi Kriptografik çalışma kanıtı
    1 MWsaat güneş kaynaklı elektrik üretimi Değeri Merkezi olmayan
    SCRYPT Algortima SHA-256
    2050 (öngörülen güneş enerjsii üretimiyle) %95’inin dolaşıma girmesi 2026

    Kalanı ise bir elektronik cüzdan sahibi olup bu parayı harcamak. Victor Cruz Jersey Fena işlere para yatırmayan ama.

    More in Enerji

    You may also like

    Comments

    Comments are closed.