Kültür-SanatManşet

Sanat Evi Tiyatro Topluluğu’nun ilk oyununa davetlisiniz: Mutköy

0

2016’da Çanakkale Biga’da tohumları atılan Sanat Evi Tiyatro Topluluğu ilk ürününü vermeye hazırlanıyor. Hikâyenin ekip tarafından kurgulandığı, senaryosunu Murat Gülcen’in yazdığı, aynı zamanda da yönettiği “Mutköy”, renklerin ve müziğin yol olduğu bir köyde herkes mutsuzluk içinde yaşarken köye yeni gelen ailenin köy halkında yeniden uyandırdığı umudu anlatıyor. Ekibin genel provaları Hacıköy’ün eski okul bahçesinde gerçekleşiyor. Mutköy’de Ömer Tirendez oyuncu koçluğundan, Bilge Derdiyok genel koordinasyon ve sahne arkasının görüntülenmesinden sorumlu. Daha önce Yeşil Gazete’ye “Biga’da Sanat Evi ile başlayıp Ekolojik film günü ile devam eden bir ekoloji masalı” yazısı ile konuk olan Gökçe Coşkun, heyecanını şu sözlerle dile getiriyor: “Provalarımızı köyün eski okul bahçesinde yapıyoruz, ben evimden okul bahçesine doğru yürürken bisikletlerinin üstündeki çocuklar “Gökçe Ablaaa” diye bağırarak beni karşılıyorlar. Etrafımı sardıkları zaman kendimi bir ışık hüzmesinin içinde gibi hissediyorum; onlar yanımdayken hiçbir şeyden korkmuyorum ve endişe duymuyorum. Onlarla bu yolu birlikte yürüdüğüm için, birlikte tiyatro yaptığımız için, benim yazdığım şarkıları ezberleyip ben söylemeye başladığımda bana eşlik ettikleri için, bana gülümsedikleri için, bana güvendikleri için, yanımda ağladıkları ve dertlerini benimle paylaştıkları için ve onlara sarılabildiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. “Şükran” kelimesini çok kullanmamakla beraber son zamanlarda anlamını içimde hissediyorum; en çok da çocukların, hayvanların ve meyve ağaçlarının yakınındayken.” Mutköy adlı oyun 20 Eylül Çarşamba günü saat 20.00’da uygun hava koşulları olduğu takdirde Hacıköy Eski Okul Bahçesi’nde, yağış olduğu takdirde de Ada Bilgi Evi’nde sahnelenecek. Naime Sürenkök, Gökçe Coşkun, Bilge Derdiyok, Ömer Tirendez ve Murat Gülcen bu özel günlerinde sizlerin desteğini bekliyor.

Ne zaman ve kimler tarafından kuruldu? Sanat Evi Şubat 2016’da Naime Sürenkök ve Gökçe Coşkun’un Hacıköy’ün çocukları ve gençleriyle eski okul bahçesinde buluşup “bundan sonra düzenli olarak buluşalım ve birlikte şarkılar söyleyip oyunlar oynayalım” fikri ile ortaya çıktı. Haziran 2016’da ise Sanat Evi üyeleri, köyün sakinlerinden Fikriye Güngör ve Ayhan Güngör’ün de katkılarıyla eski bir köy bakkalını düzenlediler ve kapısı hep açık olan, bütün çocukların istediği zaman girebildiği, duvarlarını çocukların boyadığı, kütüphanesi ve projektör makinesi olan ve içinde yaratıcı fikirlerin ortaya çıktığı bir yer haline getirdiler.

İrtibat: Gökçe Coşkun 0536 845 70 77

Ulaşım: Hacıköy” sapağı Bandırma’dan Biga’ya doğru giderken sol tarafınızda kalıyor; “Sinekçi” köyünden sonra sapağı kaçırmamak adına biraz yavaşlayabilirsiniz :) Biga’dan Bandırma’ya doğru giderken ise “Bahçeli” sapağından hemen sonra sağ tarafınızda “Hacıköy” tabelasını göreceksiniz.

Ada Bilgi Evi: Ada Mahallesi Hoca Fahrettin Sok.

 

Haber: Merve Damcı

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.