DünyaManşet

Barselona’da kamyonetle saldırı: Resmi açıklamalara göre en az 1 ölü, 10’u ağır 32 yaralı

0

İspanya’nın Barselona kentinde beyaz bir kamyonetin sürücüsü, şehrin en kalabalık ve turistik caddelerinden biri olan La Rambla’da aracını yayaların üzerine sürdü. Barselona polisi olayı “terör saldırısı” olarak nitelendirdi, en az bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Barselona polisi ayrıca yaralı 32 kişiden 10’unun durumlarının ağır olduğunu duyurdu. Katalonya Özerk Bölgesi İçişleri Bakanı Joaquim Forn ise ölü sayısının artabileceğini söyledi. İspanya’nın en büyük gazeteleri El Pais ve El Mundo ise ölü sayısını 13 olarak veriyor.

Yerel saatle 17:05 civarında düzenlenen saldırının ardından bölgedekiler koşarak kaçtı. Ambulanslar bölgeye akın ederken, alan kordon altına alındı. Sağlık ekiplerinin yerde yatan yaralananlara müdahale etti.

Barselona polisinin verdiği bilgiye göre kamyonetin sürücüsü saldırının ardından yürüyerek alandan kaçtı. Güvenlik güçleri halen sürücüyü arıyor.

‘İki saldırgan Türk restoranına girdi’ iddiası

Reuters haber ajansı ise yerel bazı medya kuruluşlarına dayandırdığı haberinde bu olayın hemen ardından silahlı iki kişinin bir restorana girdiklerini bildirdi.

El Periodico gazetesi attığı bir tweette, “La Boquería’ya yakın La Luna de Estambul adlı Türk restoranında rehineler var, burada saklanıyorlar” iddiasında bulundu.

Sosyal medyada yardım kampanyaları

Saldırıdan etkilenen, evlerine ya da kaldıkları otellere ulaşamayan kişilere yardım için sosyal medyada yardım kampanyaları başladı.

Mağdurlara evlerini açmak isteyen, kan bağışında bulunabilecek ya da ulaşım sağlayabilecek Barcelonalılar, Facebook üzerinden yardım öneriyor.

 

(BBC Türkçe)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.