DünyaManşet

Komşu Yunanistan aleve teslim: Olağanüstü hal ilan edildi

0

Atina’nın kapısına dayanan yangın üç gün önce, başkentin 45 kilometre kuzeydoğusundaki tatil beldesi Kalamos’ta başladı. Alevler Kapandriti ve Metoxi bölgelerinde de büyük hasara yol açarken, şu ana kadar 20’nin üzerinde ev kül oldu. Binlerce hektarlık çam ormanının da kül olduğu belirtiliyor. Bölgede olağanüstü hal ilan edildi. Başkent Atina’nın merkezine birkaç kilometre uzaklıktaki büyük yangın kontrol altına alınamazken, hükümet sabotaj ihtimali üzerinde duruyor. Muhalefet ise hükümeti suçladı.

Yangını söndürme çalışmalarına üç uçak, altı helikopter, 180 itfaiyeci ve 100 askeri personel katılıyor. Bölgedeki iki yaz kampı ve bir manastır kapanırken, yüzlerce kişi geceyi plajda geçirdi.

Büyüklü küçüklü 90’dan fazla yangının sürdüğü ülkede, bir diğer endişe verici durum da turistik Zakintos Adası’nda yaşanıyor. Ülkenin Adriyatik Denizi tarafında bulunan İyon Adaları’ndan Zakinthos’taki yangınlar büyük bir doğa faciasına yol açmış durumda. Yangının dört gündür kontrol altına alınamadığı Zakintos’da da olağanüstü hal ilan edildi.

 

(Gazete Duvar)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.