DünyaManşet

Burkina Faso’daki Aziz İstanbul cafesine kanlı terör saldırısı

0

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso’nun başkenti Vagadugu’da Aziz İstanbul adlı cafe terör saldırısına hedef oldu. Saldırıda en az 20 kişinin öldüğü, 8 kişinin de yaralandığı bildirildi. T.C. Dışişleri Bakanlığı, saldırıda bir Türk vatandaşının öldüğünü, birinin ise yaralandığını açıkladı. Bakanlığın internet sitesinden yapılan açıklamada, “Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve kardeş Burkina Faso halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifa diliyoruz” ifadeleri yer aldı. Terörist saldırıyı kınayan Dışişleri Bakanlığı, “Türkiye son yıllarda uluslararası terörün hedefi haline gelen Burkina Faso’ya desteğini ve dayanışmasını sürdürecektir.” mesajını paylaştı.

Saldırıya uğrayanlar arasında Türk vatandaşlarının yanı sıra ABD, Kanada ve Ukrayna vatandaşlarının da bulunduğu belirtildi.

Dün (13 Ağustos) TSİ 23.00 dolayında meydana gelen saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan Burkina Faso İletişim Bakanı Remi Dandjinou, Vameh Kurumah Caddesi’ndeki cafeye ve yakınlarındaki Hotel Splendid’e yapılan saldırıyı “terör saldırısı” diye nitelendirdi,  iki teröristin güvenlik güçleri tarafından öldürülmesinin ardından operasyonun sona erdiğini kaydetti.

Görgü tanıkları, otomatik silahları bulunan saldırganların cafenin bulunduğu sokağa pikap cinsi bir araçla geldiğini ifade etti. Saldırının başlamasıyla silah seslerinin 6 saat süresince duyulduğu belirtildi.

Son birkaç yıldır çok sayıda şiddet olayı yaşanan Burkina Faso’nun başkenti Vagadugu’da 2016’nın Ocak ayında benzer bir saldırı gerçekleşmiş 30 kişi hayatını kaybetmişti. El Kaide tarafından üstlenilen o saldırılarda bir restoran ve otel hedef alınmıştı.

 

(BBC Türkçe)

 

 

 

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.