Hafta SonuManşet

[Dört Günde Alaska] Dağdan dağa kızaklı köpek – Ebru Ulutuna

0

Yeşil Gazete’nin gönüllü muhabirleri gezegenin dört bir köşesinden yazıları ve haberleri ile sizlere ulaşıyor. Yurrtaş Gazeteciliği ilkemizden hareketle şimdi de sayfalarımızı Alaska’yı dört günde katedip bu macerayı Yeşil Gazete okurları ile paylaşmaya niyet eden Ebru Ulutuna‘ya açıyoruz.

3 bölüm halinde yayınlamayı planladığımız [Dört Günde Alaska] yazısının üçüncü ve son bölümü karşınızda

***

Seward kasabasına, buzullar üzerinden geleneksel ulaşım yöntemi olan köpekli kızak aktivitesini (Glacier Dog Sledding) deneyimlemeye gidiyoruz!

Ertesi sabah hava nasıl karanlık, nasıl yağmurlu! Ama rüzgar yok o nedenle uçuşta bir problem yok. Evet uçuşta! Helikopterle dağın üzerindeki buzula uçacağız köpeklerimiz bizi orada bekliyorlar. Kırmızı helikopterimize keyifle kuruluyoruz.

Sisler arasından görünen binlerce yıllık buzul tabakası muhtesem.

Kısa bir uçuştan sonra köpeklerimize kavuşuyoruz. Köpeklerin eğiticisi ile tanişiyor bilgi alıyoruz gerçekten köpeklerle ilişkisi çok güzel, çok sevdiğini hissediyorsunuz. Kızımın ağzı kulaklarında, koşup koşup köpeklere sarılıyor.

bdr

Üçümüz ve eğitmen kızağa biniyoruz ve köpekcikler koşmaya başliyor. Üzülüyorum köpeklere, eğitmen doğalari gereği koşmak istediklerini ve keyif aldiklarini söylese de. Bu arada köpekler 2’şer 2’şer yanyana dizililer. Biraz sonra iki yanyana köpek arasında kavga çıkıyor. Eğitmen kızağı durdurup anlaşamayan köpekleri ayırıp yerlerini değiştiriyor. Sonra da teker teker hepsini bize tanıtıp karakterlerini anlatiyor. Sadece insanlar değil yani hayvanlarda da bir dolu ego!

Biz kısa bir tur yapıp kasabaya geri dönüyoruz. Vaktiniz varsa, bu köpekli kızaklarla dağların üzerinden buzuldan buzula, günlerce başka hiç bir insan yüzü görmeden sadece doğa ile başbaşa kamplı bir aktivite yapmak mümkün.

Ertesi gün tren saatleri uymadığı için, sabahtan otobüsle Anchorage’a dönüp, biraz şehirde gezip, akşam uçağımızı yakalıyoruz.

Otobüsle Seward-Anchorage yolu:

 

Ebru Ulutuna

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.