ManşetYerel

Fabrikadan çıkan duman nedeniyle evlerinin camını bile açamıyorlar

0

İstanbul Esenyurt’ta sitenin yanında bulunan kumaş kurutma fabrikası nedeniyle etrafa 24 saat boyunca bacalardan kötü kokulu duman saçılıyor.Kaynak: Evlerinin yanındaki fabrika yüzünden cam bile açamıyorlar.

İstanbul Esenyurt’ta yüzlerce vatandaş çocuklarıyla birlikte mutlu ve huzurlu bir yaşam için satın aldıkları evde bugünlerde kâbusu yaşıyor. Sitenin yanında bulunan kumaş kurutma fabrikası nedeniyle etrafa 24 saat boyunca bacalardan kötü kokulu duman saçılıyor. Hatta bazen dumanların yoğunluğu nedeniyle 14 katlı site bile gözden kayboluyor. Geceleri uyuyamayan, baş ağrıları çeken ve camlarını bile açamayan site sakinleri bu kâbusun bir an önce son bulmasını istiyor.

14 katlı 140 daireli binanın yaklaşık 1,5 yıl önce tamamlandığı, kumaş boyama fabrikasının ise 1992 yılından beri faaliyette olduğu öğrenildi.Kaynak: Evlerinin yanındaki fabrika yüzünden cam bile açamıyorlar.

Kumaş kurutma işlemi nedeniyle çıkan dumandan, yaklaşık 400 kişinin yaşadığı Esenyurt’taki sitenin sakinleri oldukça şikayetçi. 140 dairenin sakinleri camlarını açamaz, bahçede oturamaz, balkonlarına çamaşır bile asamaz hale gelmiş. Bacalardan çıkan dumanın yoğunluğu bazı günler oldukça artıyor. Kaynak: Evlerinin yanındaki fabrika yüzünden cam bile açamıyorlar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve diğer ilgili kurumlara konuyla ilgili şikayette bulunduklarını; fakat bir sonuç alamadıklarını söyleyen site sakini Bayram Umur, “Müteahhit firma, biz daireyi alırken fabrikanın kapanacağını söyledi. Ama birkaç ay sonra böyle olmadığını gördük. Yaklaşık 1,5 yıldır da burada oturuyorum. Artık dayanacak halimiz kalmadı. Zaman zaman binanın yaydığı dumanlar yoğunlaşıyor. Ayrıca etrafa saçılan koku nedeniyle burası yaşanılmaz bir yer haline geldi. Evlerin içine kadar duman ve koku giriyor” dedi.

14 katlı 140 daireli binanın yaklaşık 1,5 yıl önce tamamlandığı, kumaş boyama fabrikasının ise 1992 yılından beri faaliyette olduğu öğrenildi.Kaynak: Evlerinin yanındaki fabrika yüzünden cam bile açamıyorlar

 

(Gerçek Gündem)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.