ManşetUlaşım

“Trafikte olmanız yanlış” diyen şoförler odası başkanına: Bisikletliler yaşamın içinde var!

0

Edirne Kent Konseyi Bisiklet Çalışma Grubu yaptığı yazılı açıklama ile, “Bisikletliler yaşamın içinde var” dedi.

Çalışma grubundan İsmail Demiray imzası ile yapılan açıklamada Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erbey Kılıç‘ın yerel basında yer alan konuşmalarına da yer verildi.

Basına yansıyan haberlerde Kılıç’ın, Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası’na çok sayıda bisikletçiden gelen şikâyetler olduğunu; bisiklet kullanıcılarının yollarda motorlu araçlar nedeniyle yaşadıkları sıkıntılardan söz ettiklerini ifade ettiği ancak bu açıklamasının sonunda yaptığı, “Bisikletli vatandaşlarımızın trafikte seyretmeleri aslında doğru değil” ifadesi eleştirildi.

Edirne Kent Konseyi Bisiklet Çalışma Grubu tarafından yapılan yazılı açıklamayı aynen paylaşıyoruz:

“Bisikletliler yaşamın içinde var…

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sayın Erbey Kılıç, basında yer alan açıklamasında (08.08.2017), odalarına çok sayıda bisikletçiden gelen şikâyetlerde; yollarda motorlu araçlar nedeniyle yaşadıkları sıkıntılardan söz ettiklerini belirtmiştir.

Sayın Erbey; Edirne’de birçok yolun bisiklet kullanımına uygun olmadığını, bu yollarda bisiklet kullanımını doğru bulmadığını belirtmektedir. Ayrıca, motorlu araç sürücülerinden, bisikletlilere anlayışlı davranmalarını istemektedir ki bu duyarlılığından dolayı teşekkür ederiz.

Ancak ardında da şunu eklemektedir Sayın Erbey Kılıç; “Bisikletli vatandaşlarımızın trafikte seyretmeleri aslında doğru değil”

Sağ şerit bisikletlilere ait

2918 sayılı Karayolları Kanunu bisikletlilere bazı haklar tanımıştır. Bunlardan biri de bisiklet yolu olmayan yerlerde yolun sağ şeridini bisikletlilerin kullanabilme hakkıdır. Bu hakkımızı ülkenin her yerinde olduğu gibi Edirne’de de kullanmaya devam edeceğiz.

Sayın başkana önerimiz bu yasayı iyice incelemeli, odasına bağlı olan üyelerinden rica etmek yerine onları eğitmeli, gelen şikâyetler üzerine onlara yaptırım uygulamalıdır.

Biz bisikletliler; kentimizde mevcut bisiklet yollarının olmadığını biliyor, yasanın bize sağladığı olanak olan yolların sağ şeridini kurallara uygun bir şekilde kullanmaya gayret ediyoruz. Yani biz bisikletliler yaşamın içinde varız…

Edirne’ye bisiklet yolları

Bisiklet yolları için Edirne Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları gün gün takip etmeye çalışıyoruz. Bu konuda Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sayın Erbey Kılıç başta olmak üzere tüm taşıt sahipleri ile birlikte; mevzuata uygun bisiklet yolları yapmasını Belediyemizden talep etmede birlikte olmaya davet ediyoruz.

Biz Edirne Bisikletlileri olarak biliyoruz ki; en doğrusu kentimizi boydan boya bir ağ gibi saran bisiklet yollarının olması. Edirne Belediyesi’nin yaptığı yol çalışmalarında bizlere verilen “bisiklet yolu” sözünün de takipçisi olduğumuzu belirtmek istiyoruz.

Edirne Kent Konseyi Bisiklet Çalışma Grubu

 

(Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.