ManşetYerel

Kadıköy’de ikinci el kıyafetler artık çöpe değil ‘Giysi Kumbarası’na gidecek

0

Kadıköy Belediyesi, ikinci el kıyafet, tekstil ve ayakkabı gibi giyim eşyalarının geri kazanımı için yeni bir projeyi hayata geçirdi. İlçede 52 noktaya yerleştirilecek Giysi – Ayakkabı – Tekstil Kumbaralarından toplanan kıyafetler, kullanılabilir hale getirilerek ihtiyacı olanlara dağıtılacak.

İlk giysi kumbarası belediye bahçesinde

İlçede belirlenen 52 noktaya konulacak olan kumbaralardan ilki, Kadıköy Belediyesi’nin bahçesine yerleştirildi.

Kumbaralara bırakılan kıyafetler, bu iş için tahsis edilen iki adet toplama aracıyla toplanacak. Toplanan kıyafetler, daha sonra kullanılabilir olanlar ve olmayanlar şeklinde ayrılacak. Kullanılabilecek olanlar, ihtiyacı olanlara ulaştırılacak. Kullanılacak durumda olmayanlar ise geri dönüşüme gönderilecek.

2. El Giysi Mağazası: Açık Gardırop

Kadıköylüler, ayrıca ikinci el kıyafet bağışlamak istediklerinde de belediyeye dair ilgili iletişim numaralarından bu konuda çalışan görevlilere ulaşabilecek. Kadıköy Belediyesi’nin 444 55 22 numaralı Çağrı Merkezi’ne giysi, ayakkabı ya da tekstil eşyası bağışlamak için başvurulunabiliniyor.

Kadıköy Belediyesi, ayrıca 17 yıldır uyguladığı Açık Gardırop 2. El Giysi Mağazası ile Kadıköylülerin verdiği destekle binlerce malzemeyi de ihtiyaç sahipleriyle buluşturuyor.

Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Açık Gardırop 2. El Giysi Mağazası, salı günleri erkek evsizlere, çarşamba günleri ise ihtiyaç sahibi ailelere dağıtım yapıyor.

Açık Gardırop 2. El Giysi Mağazası Eğitim Mahallesi Ahsen Çıkmazı Sok. Sadıkoğlu Plaza 4 No: 2/3 Kadıköy adresinde hizmet veriyor.

 

(Kadıköy Life)

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.