ManşetTürkiye

HDP’den Şemdinli’de işkence iddialarına dair soru önergesi

0

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Bedia Özgökçe, Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Şapatan (Altınsu) köyüne düzenlenen baskındaki işkence ve kötü muamele iddialarıyla ilgili hem Meclis İnsan Hakları Komisyonu’na başvurdu hem de soru önergesi verdi.

Bedia Özgökçe, işkence iddiaları ile işkencenin belgelenmesi konulu acil toplanmasını talep ettiği Meclis İnsan Komisyonu’ndan, iddiaları da yerinde incelemesini istedi.

Şapatan köyünde iki gün önce gözaltına alınıp ertesi gün savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılanların maruz kaldığı işkence görüntülerinin basına yansımasının ardından açıklama yapan Hakkari Valiliği, fotoğrafları haber yapmanın “terör propagandası olduğunu” ileri sürmüştü

Hakkari Valiliği tarafından 8 Ağustos Salı günü yaptığı açıklama şöyle:

“Gözaltına alınırken darp edildikleri iddiası ile Savcılık Makamına müracaat eden 10 vatandaşımızın işlemleri devam etmekte olup, bunlar arasında kadın bulunmamaktadır.

Ayrıca kusuru olan personel tespit edilirse haklarında gerekli idari tahkikat da yapılacaktır.

Bunun dışında bazı haber ajanslarında ve sosyal medyada Güvenlik Güçlerinin vatandaşlarımıza işkence yaptığı yönündeki haberler tamamen asılsızdır ve terör örgütünün propagandasını yapma maksadını taşımaktadır.”

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.