Ekolojik YaşamManşet

Silivri’de Ağustos sonu ‘Doğal Sıva Atölyesi’ düzenleniyor

0

27 Ağustos – 3 Eylül tarihleri arasında 8bin100 Evleri olarak da bilinen Silivri’deki Gündönümü Süt Çiftliği‘nde “Doğal Sıva Atölyesi” düzenleniyor.

Tezekevleri projesini tasarlayan ve yürüten doğal inşaatçılar ve mimarlar topluluğu tarafından düzenlenen Doğal Sıva Atölyesi‘nin çağrı metninde şu bilgiler yer alıyor:

Doğal/ekolojik binanın önemli bir parçası olan sıva, hem teorik bir temele sahip olmayı hem de çok ince ve usta bir işçilik gerektirir.

Bu bir haftalık atölye çalışmasında katılımcılar, tadelakt suya dayanıklı kireç sıvaları, toprak/ saman kaba sıva katlarını, renkli final ince sıvaları, kil boyaları, sgrafito tekniğini, taban son kaplamaları dahil olmak üzere birçok tekniği keşfedecekler.

İstanbul yakınlarındaki Gündönümü Süt Çiftliği, 2016’da başlayan Tezekevleri doğal bina projesinin bir parçası olarak bu yıl da atölye katılımcılarını misafir edecek. Atölye  boyunca, daha önceden çiftlikte inşa edilen saman, toprak ve ahşap gibi doğal malzemelerden yapılmış gerçek evler üzerinde çalışılacak.

Ayrıntılı bilgiye tezekevleri.gundonumu. biz.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.