ManşetTürkiye

HDP’nin Diyarbakır’da başlattığı ‘Vicdan ve Adalet’ nöbetinin ilk bölümü tamamlandı

0

HDP’li milletvekillerinin Dİyarbakır’da başlattığı ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’nde ilk hafta tamamlandı. Yarından itibaren İstanbul Yoğurtçu Parkı’nda devam edecek eylemde konuşan Parti Sözcüsü Osman Baydemir, “Benim bir çağrım var. Millet bize sırtını mı döndü? Gelsin Gültan Kışanak, gelsin senin kayyumun. Hodri meydan. Sento Caddesine girsinler. Gültan Kışanak Sento’dan Kuruçeşme’ye yürüsün. Senin kayyumun da yürüsün. Esnaf kimi tercih ediyorsa başımız üstüne” dedi.

Diyarbakır’daki son gün parkta basın toplantısı yapan milletvekilleri adına parti Sözcüsü ve Urfa Milletvekili Osman Baydemir yedi gün boyunca yanlarında olan medya mensuplarına teşekkür etti.

Faşizm halktan korkuyor. Bir kez daha faşizm kaybetti diyen Baydemir, “Parkın içinde bir bariyer, o parkın dışında bir bariyer, yetmiyor 10 bini aşkın kolluk görevlisi, zırhlı araçlar. O da yetmiyor dış illerden takviye güçler. Niçin? Burada onurlu bir barış çağrısı var. Korkunun ecele faydası yoktur. Zorun gücüyle hakikati saklayamazsınız. Bu coğrafyanın seçilmişleri cezaevinde. Siz savaş politikalarına geri dönmekle kaybettiniz. Şu anda sadece bu park abluka altında değil. Ana arterler trafiğe kapatılmış. Ne olacaktı binlerce insanın barış talebini, adalet talebini, Selahattin Demirtaş’a, Gültan Kışanak’a özgürlük talebini onlara haykıracaktık.” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan Adalet Yürüyüşü’ne de değinen Baydemir, “Haklı bir taleple Ana Muhalefet Partisi, Ankara’dan İstanbul’a yürüdü. 10 binlerce polis onlara eşlik etti, mihmandarlık etti. Niye orada mihmandarlık yapıyorsun, burada ceberrutluk yapıyorsun? Niye burada halkla vekilin buluşmasını önlemeye çalışıyorsun. Faşizmin 100 yıldır kullandığı bir kılıf var. Bunlar 100 yıldır bir kılıf almışlar ellerine; köhnemiş: Devletin beka sorunu var. Hayır, faşizmin beka sorunu var. Tüm bu sorunların çözüm yeri TBMM olmalıydı. Meclis adeta iktidarın noteri olmuş. Son iç tüzükle vekilin dahi konuşmasını yasaklamış durumda. Ne kadar korkarlarsa zulümleri de o kadar artıyor. İçleri kararmış. Vicdan ve adalet nöbeti bu karartıya da bir ışık tutma girişiminin ta kendisidir. Vicdan ve adalet nöbetini bitirmiyoruz. Sürdürüyoruz, hem de büyük bir kararlılıkla. Vicdan ve Adalet nöbetinin bayrağını İstanbul’a devrediyoruz.” diye konuştu.

Eylemin ardından milletvekilleri Ekin Ceren Parkı’nda ayrıldı. Geniş güvenlik önlemleri altında HDP il binasına gitmesi beklenen milletvekilleri, 300 metre ilerideki Ormanpark’a yöneldiler.

 

(Gazete Duvar)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.