Hayvan HaklarıManşet

Çekya kürk çiftliklerini yasaklayan tasarıyı onayladı

0

Çekya Senatosu’nda yapılan oylamada büyük bir çoğunluğun evet demesiyle kürk çiftçiliğini yasaklayan bir yasa onaylandı.

Hayvan hakları savunucuları bu oylama sonucunun hayvan hakları açısından tarihi bir zafer anlamına geldiğini ifade ediyor. Yasa sayesinde kürk çiftliklerin küçük kafeslerde korkunç bir hayat süren binlerce hayvanın hayatı da kurtulmuş olacak.

Çeklerin %80’inden fazlası yapılan araştırmalara göre kürk çiftçiliğinin yasaklanmasına destek veriyor. Yeni yasa 2019 yılı Ocak ayından itibaren geçerli olacak. Yasa kürk çiftliği işletenlerin maddi kayıplarına devlet desteği yapılmasını öngörüyor.

Lucie Moravcová

Senatodaki oylamada sadece 3 hayır oyu çıkarken 39 vekil ise kürk çiftliklerinin yasaklanması kararına evet oyu verdi.

Hayvanlar için Özgürlük platformundan Lucie Moravcová senatonun kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “Bu yasa en az 20 bin masum hayvanın her yıl çok vahşi koşullarda kafeslerde ömür geçirmelerinin ve zalimce katledilmelerinin de önüne geçecek. Biz kürk endüstrisine uygar bir dünyada yer olmadığını düşünüyoruz. Bu yasayı oylayan tüm kanun yapıcılara müteşekküriz. Çekya’daki hayvan hakları adına tarihsel önemde bir karar ve bu karar ile biz de ülke olarak Avrupa’nın diğer ülkelerinde daha önce yasaklanan uygulamayı hayata geçirmeye başlayacağız” şeklinde konuştu.

 

(Hayvan Özgürlüğü Çevirileri, Yeşil Gazete, Fur Free Alliance)

You may also like

Comments

Comments are closed.