Hayvan HaklarıManşet

Vegan aktör James Cromwell, ‘balinaları kurtarın!’ eyleminde tutuklandı

0

Yardımcı erkek oyunca dalında Oscar adaylığı da bulunan aktör ve vegan hayvan hakları aktivisti James Cromwell, ABD’nin San Diego şehrinde deniz canlıları ile gösteriler düzenleyen Sea World‘de (Su Dünyası) gerçekleşen balinalarla su gösterisi sırasında gerçekleştirdiği protesto eylemi sırasında elleri kelepçelenerek göz altına alındı.

Yanındaki hayvan hakları aktivistleri ve üzerinde “Sea World sucks” (Su Dünyası tiksindiriyor) yazan tişörtü ile platforma çıkan Cromwell elindeki megafon yardımı ile gösteriyi izlemeye gelenlere balinaların yaşadığı koşulları aktaran bir konuşma yaptı.

Hayvan hakları örgütü PETA adına bu eylemi gerçekleştirdiğini ifade eden aktör, balinalarla yapılan gösterinin başında yer alan “Orca Girişi” sekansında izleyicilere seslenerek Sea World ve türevi sözüm ona eğlence parklarında bulunan hayvanların yaşadığı esarete ve kısa zaman içinde ölümlerine dair bilgiler aktardı.

Cromwell, “Orkalar okyanuslarda özgürce yaşamayı hak ediyor, ömür boyu zincirlenmiş halde sonu gelmez yüzme ve atlama sekansı içinde hareket ederek kısa süre içinde güçten düşerek hastalanmayı ve ölmeyi değil” şeklinde konuştu.

 

(Yeşil Gazete, Plant Based News)

You may also like

Comments

Comments are closed.