ManşetTürkiye

“Marmara’da deniz mevsim normallerinin üzerinde ısındı, ağustos veya eylülde bir depremin habercisi olabilir”

0

Deprem Uzmanı Kadir Sütçü, deniz ısınmasının ve kayaç hareketlerinin büyük depremi 1 ay önceden haber verdiğine değinerek, “Bunun çok iyi takip edilmesi gerekiyor. Eğer bu, gelecekte, ağustos veya eylül aylarında büyük bir deprem çağrıştıracaksa bunun işareti verilmiş durumda” dedi.

Deprem Uzmanı Kadir Sütçü, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Meteoroloji Mühendisi Adil Tek’in, ‘süper hücre’ açıklamasına göre Marmara Denizi’nin mevsim normallerinin üzerinde ısınmasının, büyük deprem habercisi olabileceğini söyledi. Sütçü, deniz ısınmasının ve kayaç hareketlerinin büyük depremi 1 ay önceden haber verdiğine değinerek, “Bunun çok iyi takip edilmesi gerekiyor. Eğer bu, gelecekte, ağustos veya eylül aylarında büyük bir deprem çağrıştıracaksa bunun işareti verilmiş durumda” ifadelerini kullandı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, İstanbul’da yaşanan yüksek miktarda kaydedilen yağışlara kuzeyden gelen serin hava ve yüksek deniz suyu sıcaklıklarının birleşmesi sonucu oluşan ‘süper hücre’ diye adlandırılan yapıların neden olduğunu açıklamıştı.

(Cumhuriyet, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.