DünyaManşet

Türkiye’den Katar’a askeri sevkiyat

0

Türkiye’den Katar’a 2 fırtına obüsü ve 171 askeri personel sevk edildi. Personel, Katar ile ortak tatbikatta yer alacak.

Katar’ın başkanti Doha’daki Türk askeri üssüne üçüncü askeri sevkiyat bugün gerçekleşti. 2 obüs 171 askerden oluşan sevkiyatın Katar’a ulaştığı açıklandı. Bölgeye sevk edilen birliklerin, Katar’da yapılacak bir Türkiye-Katar ortak tatbikatına da katılacağı bildirildi

TSK unsurlarının Katar’da daimi konuşlanmasına imkan sağlayan “Türkiye Cumhuriyeti ile Katar Devleti Arasında Askeri Eğitim, Savunma Sanayi ile Katar Topraklarında TSK’nın Konuşlandırılması Konusunda İş Birliği Anlaşması” 15 Haziran 2015’te yürürlüğe girmişti.

“Katar Topraklarında Türk Kuvvetlerinin Konuşlandırılmasına İlişkin Uygulama Anlaşması” ise 28 Nisan 2016’da imzalanmış, 7 Haziran 2017’de TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek, TSK unsurlarının Katar’da konuşlandırılmasına yönelik Türkiye’nin iç hukuk süreci tamamlanmıştı.

İlk sevkiyat 19 Haziran’da yapıldı

TSK unsurlarından oluşan ilk grup, 19 Haziran’da Katar’a ulaşmıştı. Söz konusu grup, ilk tatbikatı Tarık bin Ziyad Taburu’nda gerçekleştirmişti.

Bölgeye gönderilen personel, Katar ile ortak tatbikatta yer alacak.

Geçtiğimiz günlerde de 1. Ordu’ya bağlı yaklaşık 45 kişilik komando (mavi bereli) birliği Katar’a gitmişti.

Erdoğan, Katar Emiri ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’yle telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Katar Emiri Temim’in 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ndeki coşkuya, bir yıl önce darbe girişimini önlemiş olan Türk halkının kahramanlığına işaret ettiği görüşmede, ikili ilişkilere de değinildi. Katar Emiri Temim’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, İstanbul’da şiddetli yağmur nedeniyle yaşanan sorunlarla ilgili üzüntülerini de dile getirdiği belirtildi.

(Sözcü, Hürriyet)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.