ManşetYerel

“Sera atıkları Demre Çayı’nı tehdit ediyor”

0

Antalya’nın Demre ilçesindeki Demre Çayı yatağında toplanan sera atıkları ve bu atıkların yakılması, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşındı.

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara tarafından bir araştırma komisyonu istemiyle TBMM’ye sunulan araştırma önergesinde bölge halkının sağlığının tehdit altında olduğundan ve sera atıklarının sebep olduğu çevre ve hava kirliliğine dikkat çekildi.

Yerel makamların sorumluluğu ortadan kalkmıyor

Demre Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin çay yatağında toplanan sera atıklarının kimler tarafından yakıldığını bilmediklerine dair yaptıklarının hatırlatıldığı önerge hakkında açıklama yapan Kara, “Kimler tarafından yakıldığının bilinmemesi yerel makamların sorumluluklarını ortadan kaldırmamaktadır. Sera atıklarının toplanması için bir atık tesisinin yapılması için gerekli adımların atılması yerine ‘kimler yaktı bilmiyoruz’ diyerek sorumluluğu atmaya çalışmak halkın sağlığının tehdit edilmesine ve çevre ve hava kirliliğine göz göre göre izin vermektir” dedi.

Önergede ayrıca Demre’nin Yaylakaya, Beymelek ve Köşkerler Mahallelerinin sera atıklarının yakılmasından doğrudan etkilendiği ve bölge sakinlerinin zor anlar yaşadığının altı çizilirken, halkın sağlığının olumsuz etkilenmeye devam ettiği ve çevreye verilen zararın doğal yaşama da zarar verdiği hatırlatıldı.

Çevre ve hava kirliliği ile halk sağlığı vurgusu

Cam seraların tadilatı sırasında çıkan demir parçalarının da Demre Çayı yatağına bırakıldığını ve bu atıkların çay suyuna karışarak denize döküldüğünü belirten CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, araştırma komisyonu kurulmasının gerekçesini ‘Atıkların rastgele bırakılıyor olması ve yakılarak imha edilmeye çalışılmasının sebebiyet verdiği çevre ve hava kirliliği ile özellikle bölge halkının sağlığındaki olumsuz etkilerin giderilmesi, bölge halkının mağduriyetlerinin giderilmesi, atık tesisinin yapılması konusunda gerekli çalışmaların tespit ve takip edilmesi’ olarak ifade etti.

(Evrensel)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.