Hafta SonuManşet

[Kedi-Siz] Tuna Arman: Engelli hayvanın eksik yeri oluyorsun, gözü patisi hatta aklı!

0

Bir İrlanda Atasözü diyor ki;

Kedilerden hoşlanmayan insanlardan uzak durun.

Oysa yazar da konukları da İrlandalı değil. Onlar sadece kedilere gönül vermişler. Tolga Öztorun her hafta kendi sevdiği kedicileri sizin için misafir ediyor.

[Kedi-Siz] kedisiz yaşayamayanların toplanma noktası. Her cumartesi sizinle…

***

Tüm konuklarım çok özel insanlar ama bu hafta daha bir başka konuğum var.

Biz onunla birçok defa radyo programı yaptık, televizyonlara konuk olduk, gazetelere demeç verdik, eylemler yaptık, sergi açtık, beraber göz altına alındık yetmedi mahkemeye bile birlikte çıktık. Her defasında beraat etmenin sevincini beraber yaşadık.

Hatta bir defasında dergi kapağı bile olduk ? daha ne yapalım,

Hayvan hakları konusunda birbirimizin üzerinde çok emeğimiz vardır. İşte o yüzden böyle bir röportaj yapmakta zorlanıyorum. Aklımdan milyon soru geçiyor. Nasıl olacak da üç soru ile sınırlandırabileceğiz bakalım.

Engelli hayvanlar konusunda çığır açtı, okul okul gencecik çokları ziyaret etti, elli bin imzayı mecliste fırtına gibi savurdu ve sanat camiasının çoğu süslü kadınının aksine o hep aktivizm derdinde oldu.

Başlamadan söylemeliyim ki seni çok seviyorum. Sana zor sorular soracağım şimdi ?

Çünkü o Tuna Arman

***

13 – Tuna Arman: Engelli hayvanın eksik yeri oluyorsun, gözü patisi hatta aklı!

 

Tolga Öztorun: Harika bir yaşantın var. Evinde 15 kedi, 5 köpek ile yaşıyorsun. Kedilerin 10 tanesi engelli ve 5 tanesi çok yaşlı. Nedir bu istenmeyenleri isteme sebebin?

Tuna Arman: 3 köpeğim ve 15 kedim ve şu an misafir 2 köpek ve 3 kedi kocaman harika bir aileyiz biz. Neredeyse tamamı engelli hayvanlardan oluşan kocaman bir aile. Her sene eklenen bebeler ergenliğe girip gidenler filan da oluyor.

Böyle geçiyor günler

İstenmeyenleri isteme sebebim sadece empati sanırım

İstenmemeleri beni çok üzüyor. Kendimi onların yerine koyuyorum sanırım.

Engelli bir hayvan görünce hatta fotoğrafını görünce “BEN DAYANAMAM ÇOK ÜZÜLÜYORUM” diyenler

Bizi galiba duvar sanıyorlar. ….

Tolga Öztorun: Engelli hayvanlar konusunda hep en çok eleştirilenlerdensin. Hatta ailen bile eleştiriyor.  Sen de evinde bunca hayvan ile yaşamayı hayal etmiş miydin? Nasıl gelişti süreç? Engelli hayvanı diğerinden farklı kılan nedir? Ya da diğer bakışla sence bir farkları var mı?

Tuna Arman: Hayatım boyunca kalabalık aile istedim ve bunu nihayet hayvanlarım sayesinde başardım. Bu kadar çok olmaları beni rahatsız etmiyor, hatta maddi manevi gücüm olsa daha çok olsalar keşke ? Ailem rahatsız, çoğu arkadaşım rahatsız bu durumdan, ama ben onlarla mutluyum.

Engelli canlar bambaşka. Hayatında başka bir boyut oluyor insanın…Eksik olan yeri oluyorsun onun gözü patisi hatta bazen aklı :))

En fenası aklı olmak çünkü zekâ engelli olanlar çok korunmasız ☹

Tek ortak özellikleri var SEVGİ hepsi sevmeyi sevilmeyi biliyor.

Onlar benim büyümeyen çocuklarım.

Gidiyorlar melek oluyorlar anıları ve acıları kalıyor… 1 gün bile geçirsen anısı yıllarca var oluyor.

Tolga Öztorun: Onlarca sosyal sorumluluk projesi, yüzbinlerce imza, günlerce eylemler, kilometrelerce yol… Peki hayal ettiğin oldu mu? Bu kadar mıydı aktivizmin?

Tuna Arman: 10 yılda bence fazlaca yol aldım. Mesela artık hayvana şiddet tecavüz saklanmıyor, konuşuluyor artık son senelerde engelli canlar da tercih ediliyor.

Artık yollarda su kapları görüyoruz.

Artık çok kalabalığız.

Bilinçli bir gençlik geliyor umutluyum tolga daha çok şey başaracağız. Birçok kişinin hayatına dokundum eminim kör bir hayvanın ne demek olduğunu çok kişi biliyor.

Daha dur yolumuz uzun?

Seni seviyorum

Tolga Öztorun: Teşekkür ediyorum, iyi ki varsın.

 

Röportaj: Tolga Öztorun

(Yeşil Gazete)

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.