ManşetSivil Toplum

Çanakkale’de orman yangını: Çocuklar alevleri söndürmeye çalıştı, büyükler helikopterleri izledi!

0

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde çıkan yangında 10 hektardan fazla tarım alını, ormanlık alan, 1 hayvan ağılı ve 1 saman deposu yandı.

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesi Alikabaklar Köy Başakmezarı bölgesinde tarım arazilerinden başlayan yangın, hayvan ağılları ve saman depolarına sıçradı. Yangın söndürme çalışmalarına Bayramiç, Ayvacık, Çan ve Yenice ilçelerinden gelen 12 arazöz, 4 su ikmal aracı, 3 helikopter, 1 amfibik uçağı, 4 ilk müdahale aracı, 3 dozer ve iki greyder iş makinesi katıldı.

Yangın söndürme çalışmaları ile ilgili bilgi veren Bayramiç Orman İşletme Müdürü Ali Bacak, “Yangın kontrol altına alındı. İlk belirlemelere göre, yangın tarım alanlarından çıkmış ve yaklaşık 10 hektar tarım alanı, sınır boylarında bulunan ağaçların, 1 ağıl ile 1 saman deposu yanmış. Ayrınca, 9 gün önce de aynı bölgede yangın çıkmıştı ve ormanlık alan ile tarım arazileri zarar görmüştü” dedi.

Çocuklar su taşıdı, büyükler izledi

Bölgede oyun oynayan çocuklardan biri dumanları görür görmez, köye gelerek yangını haber verdiği bildirildi. Kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmalarına başlandı. Alevlere küçük çocuklar su dökmeye çalışırken büyükler ise helikopterlerin sortilerini izleyerek yorum yaptı.

(Cumhuriyet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.