ManşetSivil Toplum

Kabataş Martı Projesi’nin mimarı, Cihan Uzunçarşılı Baysal’a dava açtı; İstanbul Kent Savunması desteğe çağırıyor

0

Kabataş Martı Projesi’ni eleştirdiği yazısı için projenin mimarı Hakan Kıran tarafından dava açılan Cihan Uzunçarşılı Baysal’ın yargılanacağı dava perşembe günü başlıyor. İstanbul Kent Savunması, dava için Çağlayan Adliyesi’ne çağrı yaptı.

Kabataş İskelesi ve meydanının yıkılıp yerine yapılan Kabataş Martı Projesi’nin mimarı Hakan Kıran, projeyi eleştiren bir yazı yazan Cihan Uzunçarşılı Baysal’a dava açtı. Baysal’ın bir internet sitesinde yayımlanan “Kabataş Martı Projesi: İstanbul’un Dubaileştirilmesi ve Mimarın Etiği” başlıklı yazısı nedeniyle, projenin mimarı Hakan Kıran tarafından açılan davanın ilk duruşması, 13 Temmuz Perşembe günü saat 10:00’da Çağlayan Adliyesi’nde görülecek.

İstanbul Kent Savunması, Hakan Kıran’ın açtığı dava sonucunda yargılanacak olan Cihan Uzunçarşılı Baysal’a destek için adliyeye çağrı yaptı. İstanbul Kent Savunması’nın çağrısında, “Hala askıya çıkmış bir imar planı olmayan, koruma kurulu izni, inşaattan 2 ay sonra alınan bu devasa projenin mimarı, nam-ı diğer Beton Mimarı Hakan Kıran, bütün bu pervasızlığının yanına, projesini eleştiren bilim insanlarına, kent ve yaşam savunucularına davalar açmayı da eklemiş durumda! Bu şehre sahip çıkan herkesi arkadaşımıza açılan davanın ilk duruşmasında dayanışmaya, yanımızda olmaya çağırıyoruz!” ifadeleri yer aldı.

İstanbul Kent Savunması’nın çağrı metni şöyle:

“Kabataş Meydanı’na İBB tarafından yapılmak istenen ve inşaatına 2016 Ağustos’unda başlanan transfer merkezi ve martı görünümlü terminal projesi, binlerce yurttaşın itirazına rağmen bütün hukuksuzluğu, çirkinliği ve çevreye verdiği rahatsızlıkla devam ediyor.

“Hala askıya çıkmış bir imar planı olmayan, koruma kurulu izni, inşaattan 2 ay sonra alınan bu devasa projenin mimarı, nam-ı diğer Beton Mimarı Hakan Kıran, bütün bu pervasızlığının yanına, projesini eleştiren bilim insanlarına, kent ve yaşam savunucularına davalar açmayı da eklemiş durumda! Hakan Kıran’ın, dostlarımızdan Cihan Uzunçarşılı Baysal’a “Kabataş Martı Projesi: İstanbul’un Dubaileştirilmesi ve Mimarın Etiği” makalesinden dolayı açtığı dava 13 Temmuz Perşembe 10.00’da Çağlayan Adliyesi’nde görülücek.

“Gücünü, iktidara yakınlıktan aldığı ortada olan, dönemin vasatlığının simgesi olan bu mimarın kent ve yaşam savunucularına açtığı bu davaların kamu vicdanı nezdinde zerre kadar önemi, ahlakiliği bulunmamaktadır. Yaptığı yanlışların farkında olanların üste çıkma telaşından farksız bu saldırganlık hali, Hakan Kıran’ı ve kendisi gibi yaşam yerine betonu kutsayanları kurtaramayacaktır. Biz kent ve yaşam savunucuları, boğazı doldurarak bu şehrin canına okuma cüreti gösterenlere gereken cevabı bulunduğumuz her yerde, sokakta, adliyede, kamusal olan her alanda vermeye devam edeceğiz.

“Bu şehre sahip çıkan herkesi arkadaşımıza açılan davanın ilk duruşmasında dayanışmaya, yanımızda olmaya çağırıyoruz!

13 Temmuz Perşembe 10.00’da Çağlayan Adliyesi C Kapısı önündeyiz.”

Cihan Uzunçarşılı Baysal’ın dava konusu olan yazısını okumak için tıklayın.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.