ManşetSivil Toplum

KHK mağduru akademisyenlerin dayanışmasından doğan sahaf: Sofa Kitap

0

Yayımlanan KHK ile Kocaeli Üniversitesi’ndeki görevinden ihraç edilen Adem Yeşilyurt, Kadıköy Misak-ı Milli Sokak’ta ‘Sofa Kitap’ adında bir sahaf açtı.

Sofa Kitap’ın kurulma hikayesi geçtiğimiz yıla dayanıyor. Bakanlar Kurulu’nca çıkarılan 672 sayılı KHK, 1 Eylül 2016 tarihinde yayımlandı. Bu KHK ile on binlerce kamu personeli meslekten ihraç edildi. İhraç edilenler arasında ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız Barış için Akademisyenler’ bildirisine imza atan akademisyenler de vardı. Bildiriye imza attıkları gerekçesiyle ihraç edilen Kocaeli Üniversitesi’nden 19 imzacı akademisyen, çok kısa bir süre sonra Kocaeli Dayanışması Akademisi (KODA)’ni kurdu.

Üniversiteler arasında ilk kurulan dayanışma ağı olma özelliğini taşıyan KODA, ‘kenti ve öğrencilerimizi terk etmeyeceğiz; kent ve kamu yararına üretmeye devam edeceğiz’ düşüncesi ile yaklaşık bir yıldır faaliyet gösteriyor. KODA’da sağlanan dayanışma, Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde Ar. Gör. görevinden ihraç edilen Adem Yeşilyurt’un Kadıköy Misak-ı Milli Sokak’ta sahaf açmasına vesile oldu.

Aynı üniversitenin Mimarlık Fakültesi’nden ihraç edilen Doç. Dr. Gül Göksel Köksal ve halen Felsefe bölümünde Sosyolog olarak görev yapan Doç. Dr. Aslı Kayhan’ın destekleriyle kurulan Sofa Kitap’ın öyküsünün geri kalanını bizim de bu haberi alıntıladığımız Gazete Kadıköy’den okuyabilirsiniz.

 

(Gazete Kadıköy)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.