ManşetTürkiye

Sanatçılar Gülmen ve Özakça’ya destek için bir günlük açlık grevinde

0

Sanatçı, şair, avukatların da aralarında olduğu isimler, akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edildikleri görevlerine iade talebiyle başlattıkları açlık grevine destek için bir günlük açlık grevi yapıyor.

Ataol Behramoğlu, Edip Akbayram, Hüseyin Turan, Fatoş Güney, Deniz Türkali, Mustafa Alabora, Orhan Aydın, Burhan Sönmez, İlyas Salman, Selçuk Kozaağaçlı’nın açlık grevine dair mesajlarını sosyal medyada yayınlandı.

Gülmen ve Özakça 23 Mayıs’tan itibaren tutuklu, açlık grevleri 120. gününde. Semih Özakça’nın kendisi gibi ihraç edilen eşi Esra Özakça’nın açlık grevi de 45. gününde.

Sanatçılardan bazılarının videoları Nuriye Gülmen’in tutuklanmadan önce kullandıkları Twitter hesabından paylaşıldı.

Ataol Behramoğlu: 

Bugün 6 Temmuz Perşembe. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça yaşamlarını ortaya koyarak başlattıkları haklı direnişin 120’nci gününü geride bıraktılar. Yetkilileri inatlaşmaktan vazgeçerek hukukun, adaletin, vicdanın sesini dinlemeye çağırmak için aralarında Edip Akbayram, Fatoş Güney, Hüseyin Turan ve Deniz Türkali gibi arkadaşlarımın da bulunduğu sanatçılar ve aydınlar, bütün bir gün arkadaşlarımızın yanında olmak için bir yudum su içmeyeceğiz, boğazımızdan bir lokma geçmeyecek.

Edip Akbayram:

İnsanlık onuru adaletsizliği yenecektir. Bugün ben de Semih ve Nuriye için açlık grevindeyim.

Hüseyin Turan:

Tam 120 gün. Nuriye ve Semih’in ölmesini beklemiyoruz. En doğal hakları olan işlerine geri dönmesini bekliyoruz. Nuriye ve Semih için ben de bugün onların açlığını paylaşıyorum.

Fatoş Güney:

İnsanları ölüme mahkum edenler, insanlıktan çıkmıştır. Ben de bugün sevgili Nuriye ve Semih için açlık grevi yapacağım.

Deniz Türkali:

Bugün 120’nci gün. Nuriye ile Semih’in açlığını paylaşıyorum.

Defne Halman:

Bugün 6 Temmuz 2017. Nuriye ve Semih’in açlık grevinin 120’nci günü. Tek talepleri işlerine geri dönebilmek. Onurlu mücadelelerinin yanındayım. Nuriye ve Semih’in açlığını paylaşıyorum. Açlıklarının 120’nci gününde ben de açlık grevindeyim.

Mustafa Alabora:

Nuriye ve Semih’in bunca gündür sürdürdüğü açlık grevine kayıtsız kalmak vicdansızlıktır. Ben bu yüzden, onların işlerine iade edilebilmeleri için bir günlük açlık grevi yapacağım.

Atilla Dorsay

Sevgili Nuriye ve Semih’e karşı bu vicdansız saldırı sona ermeli ve onlar görevlerine geri dönmeliler. Ben de onlar için 1 günlük bir açlık grevi yapıyorum.

 

(Bianet, Diken, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.