Doğa MücadelesiGünün ManşetiManşet

Danıştay ‘Cerattepe’de madencilik yapılabilir’ kararını onayladı

0

Artvin’in Cerattepe mevkiinde yapılması planlanan madencilik faaliyeti için Danıştay kararını açıkladı. Artvin’in yok oluş ve insansızlaştırma projesi olan “Cerattepe’de madencilik projesine” karşı Yeşil Artvin Derneği öncülüğünde açılan çevre davasında Rize İdare Mahkemesi’nin “madencilik yapılabilir” yönündeki kararı Danıştay tarafından da onandı.

Yeşil Artvin Derneği Danıştay’ın bu kararını, “Şaşırdık mı? Hayır! Adaletsizliğin tescillenmiş kararı çıktı. Cengiz Holding, siz de Cominco ve Inmet Mining gibi bir gün bu toprakları terk etmek zorunda kalacaksınız çünkü son söz Artvin halkınındır!” sözleri ile duyurdu.

Yeşil Artvin Derneği’nden yapılan yazılı açıklama şu şekilde;

“Danıştay, Cengiz’in Artvin’i yok etme planını onayladı!!!

Artvin’in Cerattepe mevkiinde yapılması planlanan madencilik faaliyeti için Danıştay kararını açıkladı. Artvin’in yok oluş ve insansızlaştırma projesi olan “Cerattepe’de madencilik projesine” karşı Derneğimiz öncülüğünde açılan en büyük çevre davasında Rize İdare Mahkemesi’nin “madencilik yapılabilir” yönündeki kararı ne yazık ki Danıştay tarafından onandı.

Çok mu şaşırdık! Tabii ki HAYIR… Ama en azından aynı Danıştay’ın 2009 ve 2015 yılında verdiği “Cerattepe’de Madencilik Yapılamaz” kararlarına dayanarak ÇED iptal kararı verebileceğini ümit etmiştik. Şaşırmadık, çünkü; şirketler lehine delik-deşik edilen Maden Kanunu ve ÇED Yönetmeliği, sürekli değiştirilen hakimler, Cengiz’in istediği şekilde karar verilene kadar tekrar edilen keşifler ile bilirkişi raporları ve Artvin İl genelinde OHAL’e ek olarak uygulanan adeta sıkıyönetim yasakları ile bu “kararın” geleceği belliydi.

Ama bu mücadelenin burada bitmeyeceğini bizler gibi onlar da biliyor.. Bu kadar karşı güce ve Bizans oyununa karşı Artvin Halkının 25 yıllık destansı Cerattepe savunması diğerlerinde olduğu gibi Cengiz şehrimizden gidene kadar devam edecektir..

Danıştay’ın sadece bir-iki cümle ve herhangi bir gerekçe göstermeden vermiş olduğu bu yanlış kararı kamuoyuyla üzüntüyle paylaşıyor ve en yakın zamanda daha geniş bilgilendirmenin yapılacağını tüm Artvinlilere ve bizimle bu mücadelede yer alan güzel ülkemizin tüm çevre dostlarına duyuruyoruz.

Yeşil Artvin Derneği

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.