Türkiye

Adalet Yürüyüşü’nde 22. gün: İstanbul’a 49 kilometre kaldı

0

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun öncülüğünde, partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu‘nun tutuklanması sonrası başlatılan “adalet yürüyüşü” yirmi ikinci gününe girdi. 420 kilometrelik yürüyüşte bugüne dek yaklaşık 371 kilometre yol katedildi.

Yürüyüş öncesi açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, zaman zaman kortejin “protesto edildiğini” hatırlatarak “Biz Türkiye’nin en barışçıl eylemini yapıyoruz. 450 kilometreyi kimsenin burnu kanamadan, tek bir kötü söz söylemeden, bizim gibi düşünmeyenleri alkışlayarak yolumuza devam ediyoruz. Bazı çevrelerde ciddi endişeler yarattı bu” dedi. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz, bu yürüyüşü adalet adı altında yapıyoruz. 80 milyon için yapıyoruz. Adalet ihtiyacı hepimizin orak ihtiyacı. Yine bazı çevreler ‘Siz yürüyorsunuz ama biz izin veriyoruz’ diyorlar. Ne demek sizin veriyorsunuz? Bu bizim anayasal hakkımız. Adalet istemek ne zamandan beri birilerinin iznine, lütfuna bağlı? Pazar gününe yaklaşıyoruz. İnşallah hiç kimsenin burnu kanamadan hep birlikte Maltepe’de olacağız. Bu yürüyüşü niçin yaptık, ne istiyoruz; bunları anlatacağız.”

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından Adalet Yürüyüşü’nün 22. gün etabı saat 09:15’de başladı.

Yol kapatıldı

Yürüyüş nedeniyle Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, D-100 Karayolu’nun İstanbul istikametini kapatma kararı aldı. Ankara’dan bu yana yirmi bir gündür süren yürüyüş nedeniyle ilk kez verilen “yol kapatma” kararı dikkati çekti.

 

(T24)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.