KadınManşet

Kadın dayanışması bir kez daha kazandı: Yasemin Çakal’a tahliye!

0

Şiddet gördüğü eşini özsavunma hakkını kullanarak öldüren Yasemin Çakal tahliye oldu. Kararı sevinçle karşılayan kadınlar, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” dedi.

Gazete Şujin’deki habere göre Sistematik şiddete maruz bırakıldığı eşi Özkan Kaymaklı’ya karşı 10 Temmuz 2014 yılında özsavunma hakkını kullanan Yasemin Çakal davasının 15’inci duruşması Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Üç yıldır tutuklu bulunan Yasemin Çakal’ın hazır bulunduğu duruşmaya onlarca avukat savunma yaparken, çok sayıda kadın da duruşmayı izlemek için salondaki yerini aldı. Avukatların savunmalarının ardından Yasemin Çakal mahkeme heyetinin kararıyla tahliye edildi.

İddia makamı Adli Tıp Ana Bilim Dalı’nın hazırladığı rapora göre Yasemin’in uğradığı sistematik cinsel saldırıya değinmeyerek, yine bir önceki duruşmada verdiği mütalaayı tekrar etti.

Avukatların savunmasının ardından mahkeme heyeti Yasemin’e söylemek istedikleri olup olmadığını sorduğunda, “Böyle olsun istemezdim. Bilerek ve isteyerek yapmadım. O evden çıkamayacaktım. Öldürmek için hareket etmedim. Yaşadığımı bir ben biliyorum. Olay günü polisi aradım, ancak telefonları kırdı. Yardım istedim ancak ulaşamadım” diye anlattı.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Yasemin’e ceza verilmesine yer olmadığından tahliyesine karar verdi. Verilen kararı kadın dayanışması olarak değerlendiren avukatlar, duruşmanın ardından adliye önünde yaptıkları açıklamada, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” diyerek, Yasemin’in, tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne giderek kendisini karşılayacaklarını bildirdi.

 

(Gazete Şujin)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.