EnerjiManşet

Greenpeace’den Enerji Bakanlığı’na: Gölge etme ve Güneşin önündeki engelleri kaldır!

0

Greenpeace, güneş enerjisinden elektrik üretmesini zorlaştıran bürokratik engellerin ortadan kaldırılması amacıyla “Gölge Etme” sloganı ile Enerji Bakanlığı’na yönelik bir imza kampanyası başlattı.

Türkiye, güneşten yılda 380 milyar kilovatsaat elektrik üretme potansiyeliyle gerçek bir hazineye sahip olduğunun belirtildiği ve bu hazineyi verimli kullanılabilirsek yıl boyunca tükettiğimiz tüm elektriğin güneş enerjisinden karşılanacağını vurgulayan kampanya hakkında Greenpeace İklim ve Enerji Kampanya Sorumlusu Duygu Kutluay’ın kaleme aldığı çağrı metnini paylaşıyoruz.

Gölge Etme: Güneşin önündeki engelleri kaldırın!

“Bugün güneşin doğuşu bizim için bambaşka bir anlam taşıyor.

Bugün, bireylerin güneş enerjisinden elektrik üretmesini zorlaştıran bürokratik engellerin kalkması için yeni bir kampanyaya başlıyoruz!

Türkiye, güneşten yılda 380 milyar kilovatsaat elektrik üretme potansiyeliyle gerçek bir hazineye sahip. Bu hazineyi verimli kullanılabilirsek yıl boyunca tükettiğimiz tüm elektriği güneş enerjisinden sağlayabiliriz. Ama ne yazık ki bu potansiyelin %1’ini bile kullanamıyoruz. Enerjimizi kömür ve nükleer gibi, dünyanın terk etmeye başladığı eski, kirli ve pahalı teknolojilere harcıyoruz.

Güneş panellerinden kişi başına düşen elektrik üretiminde, Türkiye’nin güneşlenme potansiyeline en yakın durumdaki Yunanistan ve İtalya gibi ülkeler bu alanda dünyada ilk beşe girmiş durumda. İlk beşte yer alan diğer ülkeler olan Belçika, Almanya ve Japonya’nın güneşlenme süreleri ise Türkiye’nin çok çok altında.

Bu alanda hak ettiğimiz yerde olmak, enerji bağımsızlığını elde etmiş bir Türkiye yaratmak için enerji politikamızı ve altyapımızı buna göre şekillendirmeliyiz. Bireylerin ihtiyaç duydukları elektriği güneşten üretmesini; bunun için de önlerine konulan bürokratik engellerin kaldırılmasını sağlayarak ilk adımı atmalıyız.

Bu noktada hepimize çok önemli bir görev düşüyor. Haydi; çağrımızı Enerji Bakanlığı’na iletelim. güneşin önündeki engelleri birlikte kaldıralım.”

Kampanyaya bu link üzerinden erişim mümkün.

 

(Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.