Doğa MücadelesiManşet

Kafkasör Festivali’nde maden protestosu: Cerattepe’den vazgeçmeyeceğiz!

0

Artvin’de Artvin Belediyesi ve Geleneksel Boğa Güreşlerini Yaşatma ve Yayları Koruma Derneği’nin ortak organizasyonu ile Kafkasör Yaylası’nda düzenlenen 37’nci Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali kapsamındaki boğa güreşleri sırasında bir araya gelen yaşam savunucuları, yapılmak istenen madeni protesto etti.

Festivalin son gününde, ‘Madene Hayır’ yazılı tişörtler giyen Yeşil Artvin Derneği üyeleri, ‘Cerattepe’den vazgeçmeyeceğiz’ yazılı pankart açtı. Dernek üyelerine seslenen Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, “Kafkasör boğa güreşleri dünya markasıdır. Festivale gölge düşürmeyin, vereceğiniz mesajı verdiniz” dedi ve pankartı kaldırmalarını istedi. Dernek üyeleri ise Belediye Başkanı Kocatepe’yi ıslıklarla ve yuhalayarak  protesto etti.

‘Cerattepe’den vazgeçmeyeceğiz’

Kafkasör Yaylası ve Cerattepe mevkiindeki madencilik faaliyetlerine karşı mücadele veren Yeşil Artvin Derneği üyeleri, boğa güreşleri, ‘Madene Hayır’ yazılı tişörtlerle izledi, ‘Cerattepe’den vazgeçmeyeceğiz’ yazılı pankart açtı. Grubun ‘Madene hayır’ sloganları attığı sırada müzik yayınının sesi yükseltildi.

Gruba seslenen Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, “Kafkasör boğa güreşleri dünya markasıdır. Festivale gölge düşürmeyin, vereceğiniz mesajı verdiniz” dedi ve pankartı kaldırmalarını istedi. Dernek üyeleri bunun üzerine Belediye Başkanı Kocatepe’yi ıslıklarla ve yuhalayarak protesto etti. Bir süre maden karşıtı slogan atan yaşam savunucuları daha sonra tribünden indi.

Nur Neşe Karahan: Haklıyız, kazanacağız!

Açıklama yapan Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, yöre halkının 25 yıldır yaşamsal bir mücadele verdiğini ve yaptıkları her eylemin yasal olduğunu savundu. Boğa güreşlerinin yapıldığı alanın 500 metre ilerisinde rezerv alanı olduğunu hatırlatan Karahan  şunları söyledi:

“Bu maden çıkarılırsa ne Artvin kalacak, ne de geleneksel boğa güreşleri. Boğa güreşlerinin amacı barıştır. Artvin halkının bütün eylemleri barıştan yanadır. Şirket çalışmalarına başladı. Biz de masumane tepkimizi dile getirdik. Henüz mahkeme kararları sona ermeden şirket devletin güvenlik güçleri eşliğinde pervasızca çalışıyor. Tepkimizde, mücadelemizde sürecek. Başka yaşam alanımız yok. Sonuna kadar haklıyız ve kazanacağız.”

 

(Evrensel)

You may also like

Comments

Comments are closed.