ManşetTürkiye

Adalet yürüyüşü 16. gününde: CHP’li vekil yürüyüşte kalp krizi geçirdi

0

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde, partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması sonrası başlatılan “adalet yürüyüşü” on altıncı gününe girdi. Yürüyüş sırasında CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Aydın kalp krizi geçirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı “adalet yürüyüşü” on altıncı gününde… 432 kilometrelik yürüyüşte bugüne dek yaklaşık 268 kilometre yol katedildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, saat 02:00 civarında kamp alanında kurusıkı silah atıldığını ifade etti.

Hüseyin Yıldız

Kılıçdaroğlu, yürüyüş öncesi 24 Ocak 2001’de Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü görevini yürüttüğü sırada uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Gaffar Okkan’ın mezarını ziyaret etti. Okkan’ın mezarına çiçek bırakan ve dua eden Kılıçdaroğlu, daha sonra yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Gaffar Okkan Diyarbakır’da terörün en yoğun olduğu dönemde görev yapan bir emniyet müdürüydü. Onun kararlılığı ve tutumu sadece Diyarbakır’da değil, Türkiye’nin her köşesinde takdir toplamıştır. Terörle mücadelede halkın desteğine rağmen halkla terörü ayırma noktasında Gaffar Okkan’ın kararlılığı gerçekten dikkat çekicidir. Öldürüldüğünde bütün Diyarbakır yas tuttu. Çocuklarının adlarını Gaffar koydu. Kendisini rahmetle anıyoruz. Şükranla anıyoruz. Gaffar Okkan’ın unutmayacağız. Terörden çok çektik, acı çektik. Analar ağlamasın diye söylemlerde bulunduk. Şiirler okuduk, ağıtlar yaktık. Terör hala can yakıyor. Özellikle terörle mücadele konusunda emin olun son derece samimiyiz ve her ortamda dile getirdim. Biz size her türlü desteği vermeye hazırız bu konuda dedik. Kendi topraklarımızda adalet ve huzur istiyoruz dedik.”

Öte yandan, CHP Aydın milletvekili Hüseyin Aydın, Adalet Yürüyüşü sırasında kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan Aydın’ın tedavi altına alındığı bildirildi. Aydın’a anjiyo yapılacak.

(BirGün, T24)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.